BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hakkari fena karıştı

Hakkari'de 3 gence saldırdıkları iddia edilen iki polis ile bir doktor gözaltına alındı

Abone ol

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hakkari Milletvekili Fehmi Öztunç, bir genci silahla yaralayan ve 2 genci de darp eden Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü'nde görevli 1 başkomiser, 1 polis memuru ve Hakkari Devlet Hastanesi 1 Nolu Sağlık Ocağı'nda görevli 1 pratisyen doktorun açığa alındığını ve gözaltındaki sorgularının sürdüğünü belirtti.

İddiaya göre, önceki gece saat 23.30 sıralarında Dağgöl Mahallesi Emniyet Müdürlüğü yakınlarındaki karayolu kenarında duran ve içkili oldukları belirtilen 3 kamu görevlisi bulunduğu araçtan, karşı istikametten gelen Deniz Kayacan'ın kullandığı ve içinde Ömer Keskin, Özgür Elmas isimli gençlere küfür edildi. Araçlarını durduran ne olduğunu öğrenmek isteyen gençler, başkomiser ve polis memuru tarafından tartaklanıp dövüldü. Olay yerinde kaçmaya çalışan gençlere açılan ateş sonucu Deniz Kayacan, kulağında ve sırtından hafif yaralandı. Hakkari Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde tedavi edilen gençler taburcu edildi. Olayın duyulması üzerine kamu görevlileri gözaltına alınarak soruşturma başlatıldı.
Bugün akşam saatlerinde Kıran Mahallesi'ndeki kardeşi Hasan Öztunç'un evinin bahçesinde, yaralı genç Deniz Kayacan ve Babası Naif Kayacan'ı yanına alarak konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan AK Parti Hakkari Milletvekili Fehmi Öztunç, gençlerin yaralanmasına neden olan kamu görevlilerinin açığa alındığını belirtti. Öztunç, olay karşısında çok üzüldüğünü, Hakkari'de huzur sağlandığı insanların gece geç saatlere kadar dolaştığını anlattı. Şehirde dolaşan Deniz Kayacan ile iki arkadaşına, kendilerine baktığı için içki içen 1 doktor, 1 başkomiser ve bir polis tarafından hakaretler yapıldığını anlatan Öztunç, "Gençler de karşılık verince Dr. A.K. silaha sarılıyor ve 2 kurşun Deniz Kayaca'nın kulağında ve sırtında sıyırıp geçiyor. Diğerleri gençlerinde darp ediyorlar. Emniyet Müdürü aynı anda olay yerini intikal etti ve savcıya haber verdi. Olay cumhuriyet savcılığı kontrolündedir. Emniyet görevlileri açığa alınmıştır. Gençlere silah çeken doktor 'Ben Mehmet Ağar'ın adamıyım, kimse bana bir şey yapamaz' demiş. Mehmet Ağar, çok önemli bir partinin genel başkanı, yakınen tanıyorum. Ağar hiç kimseye 'Git Hakkari halkına yanlış yap, zulüm yap' demez. İnsanlarımız yanlış anlamasın. İl Sağlık Müdürü ile de görüştüm doktor açığa alınacak. Hukuk devletinde yaşıyoruz. Savcı ve hakimlerimiz olaya hakimdir. Huzursuzluk yapan kim olursa olsun bizi ve devletimizi karşılarında bulacaktır. Bu gençlerimiz ölümden kıl payı kurtulmuşlardır. Geçmiş olsun diyorum" dedi.

Olayda sıkılan kurşunla yaralanan Deniz Kayacan ise, "Araçtan geçerken bize küfür ettiler. Doktor silah çıkarttı, 2 polis araçtan indi tekme tokat bizi dövdü. Aşağı doğru kaçtık arkadan bize ateş açtılar. Kulağımdan ve kalçamın sağ kenarında yaralandım" şeklinde konuştu.

İnsan Hakları Derneği Hakkari Şubesi üyesi olan Deniz Kayacan'ın babası Naif Kayacan ise, suçluların cezalarını çekmesi gerektiğini belirterek, "Bir hukuk devletinde yaşıyorsak kim olursa olsun cezasını çekecektir. Bir doktorun silah kullanması düşündürücüdür. İl Emniyet Müdürü görevini yapmıştır. Olay yerine ve hastaneye gelmiştir. Oradaki insanlarında sükunete davet etmiştir. Suçluları açığa alması bizi memnun etmiştir. Milletvekili Öztunç'a ve Emniyet Müdürümüze teşekkür ediyoruz. Hakkari'de adaletin olmadığına inanıyordum ama inandım ki adalet vardır" diye konuştu.