BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hakim Ergenekon sanığını haşladı

Ergenekon duruşmasında gerilim tavan yaptı. Sanık mahkeme heyetine çıkışınca hakim fena patladı.

Abone ol

Ergenekon duruşmasında Mahkeme Başkanı, "Burada yargılama olduğunu mu zannediyorsunuz?" diyen Emekli Astsubay Oktay Yıldırım'ı azarladı. Hakim, “Geçtiğiniz yollardan 10 kez geçtim. Bana ders vermeyin” dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının 99’uncu duruşmasıda söz alan Sanık Oktay Yıldırım, Pazar günü tutuklanan Emekli Üsteğmen Serdar Öztürk'ü hatırlatarak, "Bir vatan kahramanı daha terörist diye tutuklandı" dedi.

Sözleriniz ileri gitmeye başladı

Yıldırım, ''Siz burada yargılama yapıldığını mı düşünüyorsunuz?'' deyince Mahkeme Başkan Köksal Şengün, sert bir şekilde ''Sözleriniz ileri gitmeye başladı. Oturun yerinize. Sizin geçtiğiniz yollardan ben 10 kez geçtim. Bana ders vermeyin. Yeter'' diyerek, Yıldırım'ın konuşmasına izin vermedi.



Başkan Şengün, sanıkların beyanlarının ardından duruşmaya ara verip talepleri değerlendiren mahkeme heyetince alınan kararları açıkladı.

Mahkeme heyeti, Mehmet Zekeriya Öztürk'ten el konulan tüm belgelerin Genelkurmay Başkanlığına gönderilerek, bunların devletin güvenliğine ilişkin belgelerden olup olmadığı, o belgelerden ise iç veya dış siyasal yararların hangisine girdiği ve gizlilik derecelerinin ne olduğunun sorulmasını kararlaştırdı.

Doğu Perinçek'in talebini kabul eden mahkeme heyeti, Emniyet Genel Müdürlüğüne yazı yazılarak, 2001-2002 yıllarında İstanbul Emniyet Müdürlüğünden Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığına gönderilen Tuncay Güney'le ilgili mülakat görüntüleri, çözüm metinleri ve buna dair tüm bilgi ve belgelerin, ''General Veli Küçük'ün illegal yapılanması'' başlığıyla kayıt altına alınıp saklandığı bildirildiğinden, bu belgelerin araştırılarak tamamının gönderilmesini hükme bağladı.

Tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı Perşembe günü saat 09.30'a bıraktı.