BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Terörle mücadeleye mi atanacak?

İstanbul Valisi Muammer Güler'in adı Terörle Mücadele Müsteşarlığı için geçiyor... Kararname Başbakanlıkta, kararı Erdoğan verecek

Abone ol

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan bir kararname Başbakanlığa gönderildi. Kararnamede geçtiğimiz günlerde kurulan Terörle Mücadele Müsteşarlığı için isim de yer alacak. İki isim üzerinde duruluyor. Bunlardan İstanbul Valisi Muammer Güler ağırlık kazanıyor..

Başbakanlığa gönderilen kararnamenin başta geçtiğimiz günlerde kurulan Terörle Mücadele Müsteşarlığı olmak üzere toplam 20 ismi kapsadığı kaydediliyor.

AYDIN İLİ BOŞ KALDI

Hafta başında çok alternatifli olarak Başbakanlığa sunulduğu bildirilen kararnamede boş olan Aydın ilinin dışında en kritik ismin Müsteşarlığa atanacak isimde kilitlendiği ifade edildi.

KİLİT İSİMLER GÜLER İLE TÜRKER

Terörle Mücadele Müsteşarlığı için İstanbul Valisi Muammer Güler ile Hakkari Valisi Muammer Türker'in ismi üzerinde duruluyor. Ancak, İstanbul Valisi Güler’in isminin ağırlık kazandığı belirtiliyor.

6 İLİ VALİSİ DEĞİŞİYOR

Bu isimlerden hangisinin teşkilatın ilk müsteşarı olarak göreve başlayacağına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın karar vereceği bildirilirken, kararnamede 6 ilin valisinin yer değiştirdiği, kalanların ise bir süredir valilik bekleyen merkez valilerinden oluştuğu kaydedildi.