BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hakan Şükür kürsüden itiraf etti!

AK Parti Milletvekili Hakan Şükür, doping tartışılırken Meclis kürsüsünden ilginç bir anısını paylaştı.

Abone ol
Sporcuların daha küçük yaşta dopingle tanıştığını anlatan Şükür, geleceğin çocukları içinde uyarı yapmayı ihmal etmedi.

TBMM'de kurulan Sporda Doping Sorununu Araştırma Komisyonu'nda açıklanan veriler, Türkiye'deki sporcular arasında doping kullanımının giderek arttığını gözler önüne serdi.
Türkiye dahil tüm dünyada 2013'te 2012'ye oranla dopingli çıkan sporcu sayısında artış saptandı. 25 Kasım 2013 itibarıyla Türkiye'de yapılan 2 bin 291 kontrolde 144 doping ihlali saptandı.
 
KORKUTAN RAKAMLAR

Kontrollerde dopingli çıkan 144 sporcunun 49'u halter, 46'sı atletizm, 20'si güreş, 15'i vücut geliştirme, 3'ü üniversite sporları, 3'ü sualtı, 2'si yüzme, 2'si basketbol, 1'i bedensel engelliler, 1'i bisiklet, 1'i futbol, 1'i taekwondo branşlarında lisansı bulunuyor.
 
Spor Genel Müdürlüğü ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında başlatılan alışmanın tamamlanmasıyla doping etkisi yaratan yasaklı maddeler "narkotik" grubuna dahil edilebilecek. Yasal mevzuatta narkotik madde düzenlemesinin yapılmasıyla doping kullanımının ceza hukuku kapsamında değerlendirilmesi de gündeme gelebilecek.

HAKAN ŞÜKÜR ANLATTI

"Doping bir kanserdir" diyen Ak Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, 16 yaşındayken soyunma odasında peçete içerisinde kendisine de doping etkili ilaç verilmek istendiğini o sırada yanında bulunan yabancı bir futbolcunun eline vurduğunu söyledi. Şükür, "Doping hakkında sporcuları bilinçlendirmek sadece bugünün sporcularına değil geleceğin çocuklarına da çok önemli hizmetler sunmaktır" dedi.