BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.292,82
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Hakan Fidan'ın adaylığında Kandil iddiası!

MİT müsteşarı Hakan Fidan'ın AK Parti'den aday olmak için görevinden istifa etmesi gündeme bomba gibi düştü.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

CHp İstanbul milletvekili Aliz Özgündüz Hakan Fidan'ın istifa kararını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Hakan Fidan'ın adaylığına olumlu bakmıyorum" sözlerini internethaber.com'a değerlendirdi.

Özgündüz Fidan'ın adaylığının Kandil'in isteği olduğunu söyledi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İKİYE AYRILACAK


Öncelikle hayırlı olsun. Hakan Fidan MİT müsteşarlığı görevinden ayrılarak sadece milletvekilliği olmak için istifa etmiyor. AKP önümüzdeki dönemde İçişleri Bakanlığı'nı İç Güvenlik Bakanlığı ve Yerel Yönetimler Bakanlığı olmak üzere ikiye bölmeyi planlıyor, büyük ihtimalle de Hakan Fidan'ı İç Güvenlik Bakanı yapmayı planlıyorlar. Tabii iktidar olaurlarsa bunu yapacaklar, biz bunları iktidardan göndemeyi hedefliyoruz.

FİDAN'IN ADAYLIĞINI KANDİL TALEP ETTİ 

PKK ile müzakereleri yürüten kişi olarak siyasi bir makamda bu işleri yapacak. Bu işlerin bir istihbaratçı ile yürütülmesinden dolayı Kandil'in bir rahatsızlığı var. Sol-sosyalist gömlekten geldiğini söyleyen bir örgütün bir istihbaratçıyla bu görüşmeleri yürütmesi ciddi anlamda bir eleştiriye neden oluyordu bu yüzden bu işleri bir siyasetçiyle yürütme taraftarı oldular, onların böyle bir talebi olduğunu düşünüyorum.

ERDOĞAN BAZI ŞEYLERİN AÇIĞA ÇIKMASINI İSTEMİYOR 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir hafta önce "bu konuya Başbakan karar verecek" demişti. Bir haftada ne oldu ne değişti bilemiyoruz. Bülent Arınç da "bu istifa milletvekilliği için olmaz, Başbakan da olamaz" dedi. AKP'nin de kafası karışık. Müzakereleri bir bürokrat üzerinden yürütmek daha çok işlerine geliyordu çünkü Erdoğan Başbakan olduğu dönemde "biz görüşmüyoruz, devlet görüşüyor" demişti. Şimdi, önümüzdeki süreçte bu işi bir bürokrat yapıyor diyemeyecek, böyle bir rahatsızlığı olabilir, yarın bu işin bir siyasi sorumluluğu da olacak.

HAKAN FİDAN'IN PARLAMENTODA İŞİ ZOR

Ama anladığım kadarıyla bu konuda müzakerelerle ilgilenen Beşir Atalay ve Yalçın Akdoğan bile çok şey bilmiyor. Spesifik bilgiler sadece Hakan Fidan, Apo ve Recep Tayyip Erdoğan tarafından paylaşılıyor. Hakan Fidan siyasetçi olduğu zaman parlamentoda işi zor, çünkü milletvekili olarak hükümet adına bir iddiada bulunamaz ama eğer siyasi anlamda bir görev alırsa muhalefet kendisini ciddi olarak sıkıştıracaktır, bazı şeylere açığa çıkacağı için de Cumhurbaşkanı'nın rahatsız olması normaldir.

HAKAN FİDAN KİMDİR? ASLEN NERELİDİR?