BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,76
ALTIN 2.429,25
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hakan Fidan ilk adım devamı da gelecek!

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekilliği için istifa etmesinin ardından gözler AK Parti'de oluşacak yeni kadrolara çevrildi.

Abone ol

Vatan gazetesi yazarı Okay Gönensin, bugünkü yazısında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifasının AK Parti'deki yenilenmenin ilk adamı olduğunu yazdı. 

Gönensin, "AKP Yenilenmesi" başlıklı yazısında "AKP'nin yenilenmesinin sadece ana hatlarını değil, ayrıntısını da aslında milletvekili aday listeleri gösterecek" tespitinde bulundu.

Gönensin'in bugünkü köşesinden Hakan Fidan'ın istifası ve AK Parti'deki yenilenmeye ilişkin öne çıkan bölümler şöyle:

"...
MİT gibi bir kurumun başından ayrılarak milletvekili olmak, ilk anda kolay tercih edilir bir durum olarak görülmüyor. Ama Fidan'ın yolu, yeni hükümetin üst düzeyleri olunca bu, kaçınılacak bir görev olmuyor. Fidan ilk kez dönemin Cumhurbaşkanı Gül tarafından danışmanlığa atanmış, daha sonra başbakanlık danışmanı, adından da MİT başkanı olmuştu. Bu zaten, yukarısı açık bir siyasi sürecin göstergesidir. AKP, 7 Haziran seçimine bütün kurucu kadrolarını, üç dönem kuralı dolayısıyla en tecrübeli kadrolarını kaybetmiş olarak girecek. Erdoğan'ın söylediği gibi, siyasette gerçekten ustalık mertebesine yükselmiş bir çok isim artık AKP'nin ve Hükümetin yönetiminde olmayacak.

Bunun diğer adı da, AKP'nin yenilenmesidir ve yenilenme ile ilgili ilk önemli adım da Hakan Fidan olmuştur.AKP'nin yenilenmesinin sadece ana hatlarını değil, ayrıntısını da aslında milletvekili aday listeleri gösterecek.Bu isimler tespit edilirken, halen görevde olacak kurucu kadronun ağırlığını son göstereceği alan da bu olacak.

Birinci kuşak AKP yöneticileri, yeni kuşak AKP yöneticileri belirlenirken son kez söz haklarını, ağırlıklarını kullanacaklar. Hakan Fidan örneğinde olduğu gibi, kuşkusuz her ayrıntı için de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a danışılacaktır. Erdoğan'ın bakacağı da AKP'nin yenilenmesinin, anayasayı tek başına değiştirme hedefini yerine getirebilecek bir kadro olup olmayacağıdır.
....

AKP'nin yenilenmesi de sadece basit bir görev ya da nöbet değişiminin çok ötesinde biryapılanma olmak durumundadır.