BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,84
ALTIN 2.440,26
HABER /  GÜNCEL

Erzincan valisinden 155'e asılsız ihbar

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, kontrol etmek amacıyla 155 Polis İmdat Hattı'na kimliğini söylemeden "asılsız ihbar"da bulundu.

Abone ol
Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, vatandaşların yaptığı ihbarların değerlendirilip değerlendirilmediğini kontrol etmek amacıyla 155 Polis İmdat Hattı'na kimliğini açıklamadan "asılsız ihbar"da bulundu.

İhbarın yapıldığı telefon numarasını bir süre sonra arayan polis memuru, vali olduğunu bilmeden, şikayet konusuyla ilgili karşı taraftaki kişiye bilgi verdi
.

Kahraman, 3 Şubat'ta saat 01.15'te 155 Polis İmdat Hattı'nı arayarak, kimliğini açıklamadan "Erzincan şehir merkezinden Sivas istikametine giden bir aracın trafiği tehlikeye düşürdüğü" yönünde ihbar yaptı.

İhbarın ardından kısa süre sonra, 155 Polis İmdat Hattı'na gelen çağrılara bakan bir polis memuru, ihbarı yapan kişinin vali olduğunu bilmeden, şikayet konusuyla ilgili karşı taraftaki kişiye bilgi verdi.

SES KAYDI BASINLA PAYLAŞILDI

Vali Kahraman'ın polisle telefon görüşmesine ilişkin ses kaydı basınla paylaşıldı.

Kayda göre, ihbarda bulunan kişiye geri dönüş yapan polis, telefon görüşmesinde, "Efendim, iyi akşamlar. Ben 155'ten arıyorum. İsmim Hüseyin. Biraz önce bir araçla ilgili ihbarınız vardı. Bu araca ekiplerimiz il merkezinde rastlayamadı. Bölge ekiplerimize bildirdik, onlar takip ediyor efendim. Geri dönüş yapmak için sizi aradım" ifadelerini kullanıyor.

Bunun üzerine Vali Kahraman, polise teşekkür ettikten sonra, "Bu telefonun kime ait olduğunu biliyor musunuz?" diye soruyor.

Polis memuru, "Biz isim olarak göremiyoruz. Sadece 155 arandığında otomatik olarak sisteme numara düşüyor. Biz o numaraya dönüş yapıyoruz" diyor.

Daha sonra kimliğini açıklayan ve ihbarın asılsız olduğunu belirten Vali Kahraman, telefondaki polise "Hayırlı akşamlar. Kibar konuştunuz" diyerek görevinde başarılar diliyor.

HABERSİZ DENETİMLERİN YAPILMASINDA FAYDA VAR

Vali Süleyman Kahraman, katıldığı bir törende basın mensuplarının "155 Polis İmdat Hattı'nı neden arama gereği duydunuz?" sorusu üzerine, "İlin genel güvenlik ve asayişinden malumunuz vali olarak ben sorumluyum. Zaman zaman bütün kurum ve kuruluşların hizmetlerini kontrol etmemizde fayda var" dedi.

Kahraman, şunları söyledi:

"155'teki görevli arkadaşlarımız, 'ihbarı nasıl değerlendiriyor, ihbarın gereği ne kadar zamanda yerine getiriliyor, vatandaşa geri dönüyorlar mı dönmüyorlar mı, bir de plaka sorgulaması, kişi sorgulaması o an yapılıyor mu yapılamıyor mu' gibi nedenlerle 155’e geçtiğimiz günlerde ihbarda bulundum. Aldığımız netice olumlu. Diğer taraftan bir de vatandaşa 155'teki polisimiz nasıl davranıyor, sadece orası değil tabii bütün emniyet güçlerimiz vatandaşa karşı nasıl davranıyor, kibar mı, vatandaşla diyalogları iyi mi onu test etmek istemiştik. Aldığım netice yüzde 80 olumlu. Bundan dolayı tüm çalışma arkadaşlarımıza, personelimize teşekkür ediyorum. Tabii zaman zaman bu habersiz denetimlerin yapılmasında fayda var. Bunun amacı, hizmetlerimizin, güvenlik hizmetlerinin ideal bir seviyeye getirilmesidir."

Vali Kahraman, kentteki diğer kurumlara da bu şekilde denetimleri sürdüreceğini söyledi.