BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.432,66
HABER /  GÜNCEL

Boko Haram lideri bölgesel Afrika gücüne meydan okudu

Radikal İslamcı Boko Haram örgütünün lideri Ebubekir Şekau yeni video mesajında kendileriyle Nijerya, Çad, Nijer ve Kamerun'da mücadele eden bölgesel askeri güce, "Bütün silahlarınızı kuşanın gelin, sizi karşılamaya hazırız" dedi.

Abone ol

Fransız haber ajansı AFP'nin daha önce yayımlanan bir video kaydından aldığı fotoğrafta, Boko Haram lideri Ebubekir Şekau elinde bayrakla görülüyor.

Radikal İslamcı Boko Haram örgütünün lideri Ebubekir Şekau, internet üzerinden yayımlanan yeni videosunda Nijerya'nın kuzeydoğusu, Nijer, Çad ve Kamerun'da örgüte karşı mücadele eden bölgesel askeri gücü tehdit etti.

Şekau, son mesajında "İttifakınız hiç bir işe yaramayacak. Bütün silahlarınızı kuşanın ve çıkın karşımıza. Size karşılama hazırladık" diyor. Şekau'nun 28 dakikalık konuşması örgüt tarafından YouTube'a konuldu.

Boko Haram'la mücadele eden birleşik Nijerya, Çad ve Kamerun güçlerine, güvenlik tehdidi kaygılarının iyice arttığı son haftalarda Nijer de katılmıştı.

Nijer parlamentosu Boko Haram'a karşı mücadele kapsamında Nijerya'ya asker gönderilmesi konusunu bugünkü oturumunda oylayacak.

Nijer'de de saldırı

Bölgedeki yardım örgütlerinden gelen haberlere göre, Boko Haram bugün Nijer'in güneydoğu sınır kasabası Diffa'da bir cezaevini bastı.

Saldırganların şiddetli bir çatışma ile püskürtüldüğü bildirildi ancak can kaybı ve yaralılar hakkında bilgi alınamadı.

Boko Haram milisleri geçen hafta Kamerun'un Nijerya sınırındaki, camiler dahil bir çok binayı ateşe vermiş ve en az 81 kişiyi öldürmüştü.

Örgütün Nijerya'daki müslüman köyü yönelik saldırısında ise yüzlerce kişinin öldüğü düşünülüyor.