BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hainler amacına ulaşamadı

Yine K. Irak'tan soktular silahları.. Hain planlar yine kursaklarında kaldı..

Abone ol

Mardin Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, terör örgütü PKK'ya silah sağlayan örgüte ağır darbe indirdi.

Kuzey Irak'tan kaçak yollarla yurda silah sokup metropol kentlerde eylem yapan terör örgütü PKK'ya yönelik 6 ilde düzenlenen operasyonlarda 52'si Glock marka toplam 88 tabanca ile 2 kilogram A-4 patlayıcı madde ele geçirilirken, olayla ilgili 37 kişi gözaltına alındı.

Kuzey Irak'ta bulunan PKK terör örgütü mensuplarınca Türkiye'ye yönelik Habur Sınır Kapısı'ndan araçların zula tabir edilen gizli bölmelerinde ve sınır hattından kaçak yollarla teşekkül halinde silah ve mühimmat kaçakçılığı yapan suç organizasyonlarına yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Mardin Emniyet Müdürlüğü'nce "Rövanş (K)" adı verilen 5 ayrı operasyonda 52'si Glock marka tabanca olmak üzere 88 adet değişik çap ve markada tabanca, bu tabancalara ait 151 adet şarjör ve 2 kilo 230 gram A-4 patlayıcı madde ele geçirildi. Operasyonlarda 15 kişi de gözaltına alındı.

Operasyonun devamı olarak Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Şırnak, Batman, Şanlıurfa, Gaziantep ve İzmir illerinde sabaha karşı eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda ise aynı suç organizasyonu içerisinde yer aldıkları belirlenen Nusaybin ilçesinde 10, İzmir'de 3, Gaziantep'te 1, Şanlıurfa'da 1, Batman'da 3, Şırnak'ta da 4 olmak üzere 22 kişi gözaltına alındı. Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda 1 adet 7.65 mm çapında tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ile PKK terör örgütüne ait örgütsel dokümanların ele geçirildiği belirtildi.