BIST 10.776
DOLAR 32,21
EURO 34,88
ALTIN 2.422,91
HABER /  GÜNCEL

Hagi Galatasaray'ı böyle devirecek

Galatasaray'ın hocası derbide Fenerbahçe'yi sürpriz hamlelerle devirmenin hesaplarını yapıyor.

Abone ol

Arda ve Baros'a ilk 11'de forma verecek olan Rumen teknik adam; Alex, Niang ve Selçuk için özel önlemler alacak.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da, Fenerbahçe ile yarın akşam sezonun, "teselli" derbisine çıkacak olan Galatasaray'da, Teknik Direktör Gheorghe Hagi'nin oyun planı ve stratejisi belli oldu.

Rumen hocanın dev karşılaşma öncesinde Fenerbahçe'nin artı ve eksilerini çıkardığı, sahaya süreceği 11'i de büyük ölçüde belirlediği öğrenildi. Türk Telekom Arena'daki ilk derbiden mutlaka zaferle ayrılmanın hesaplarını yapan Hagi'nin, Şükrü Saracoğlu'ndaki randevunun aksine risk alarak, ofansif bir kadroyu sahaya süreceği ifade edildi. İşte Milliyet'te Nevzat Dindar imzalı haberde Rumen hocanın derbi stratejisi...

1- KAPTAN GÖREVE: Hagi geçen hafta idmandan kovduğu Milan Baros ile Ankaragücü maçıyla sahalara dönen kaptan Arda Turan'ı derbide ilk 11'de sahaya sürecek. Stancu ve Kazım da hücum hattında olacak. Rumen hoca orta sahayı ise Culio ve Cana'ya emanet edecek.

2- KONTRA ÖNLEMİ: Fenerbahçe'nin Alex önderliğinde hızlı ve tehlikeli kontrataklar yapması Hagi'yi önlem almaya yöneltti. Sarı-kırmızılı teknik adam, hem Alex'in rahat top dağıtmasını hem de Niang'ın defansın arkasına sarkmasını önleyecek bir formül arıyor. Buna göre Alex'e yakın markaj uygulanacak, Niang'ı ise Neill ve Hakan Balta durduracak.

3- SELÇUK’A FREN: Duran toplarda dikkatler Lugano ve Yobo'da oluyor. Genelde unutulan Selçuk ise ön direğe giderek sürpriz gollere imza atıyor. Bütün duran toplarda Selçuk'a yakın markaj uygulanacak.

4- ZAN SÜRPRİZİ: Hagi ceza sınırında olduğu için Ankaragücü maçında riske etmediği Gökhan Zan'ı derbide ilk 11'de sahaya sürecek. Zan defansın ortasında Servet'le birlikte oynayacak. Neill ise sağ bekte görev yapacak.