BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hafta sonu rüzgar ve sıcak!

Haftasonu yine sıcak olacak. Ama rüzgar da esecek. Plan yapanlar bu habere bir göz atmalı...

Abone ol

Hafta sonu yine sıcak olacak. Ama rüzgar bu sıcağı katlanır kılacak. Yağış ve sıcak geçecek. Yurdun batı ve güney bölgesinde ise yağış yok. Ağustos ayı ortalama değerinin en az 4-5 derece üzerinde olan sıcaklıklar, çarşamba gününe kadar Türkiye’de kalacak. Yurdun birçok bölgesinde sıcaklık 40 dereceyi bulurken, özellikle Güneydoğu Anadolu’da aşırı sıcaklar hayatı olumsuz etkiliyor.

- İstanbul’da bir haftadır etkili olan çok sıcak hava dört gün daha devam edecek. Pazar günü hava daha da sıcak olacak.

- Ankara’nın koşulları değişmiyor, zayıf rüzgar, düşüm nem oranı ama çok sıcak bir hava var.

- İzmir’de rüzgar da özellikle kıyılarda sert esiyor, bugün artacak bulutlanma, nem oranını da artıracağından hissedilen sıcaklık gölgede 39 derece olacak.

- Bursa’da da öğleden sonra hava kapanabılir ve nem artacak.

- Adana’da hafta sonu kısa süreli yağmur ihtimali var.

İŞTE BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Marmara’da bu yazın en yüksek sıcaklıkları ölçülmeye devam ediyor, pazar günü sıcaklık daha da yüksek olacak. Bugün poyraz yine sert esiyor, özellikle Edirne, Çanakkale ve Bursa çevreleri bulutlanabilir ama bu durum hissedilen sıcaklığın 36 ila 39 dereceye çıkmasını engellemeyecek. Bölgede güneşe fazla çıkılmamalı. Bugün Edirne ve Balıkesir 36, Sakarya 35 derece.

İç Anadolu Bölgesi’ndeki yüksek sıcaklıklar fazla değişiklik göstermeden devam ediyor. Pazar günü bölgenin doğu kesimlerinde yaz yağmuru olasılığı var. Konya ve Eskişehir 35, Sivas 32 derece.

Ege Bölgesi’nde sıcaklıklar 2-3 derece düşecek ancak bu düşüş fazla hissedilmiyor. Kıyılarda rüzgar sert eserken, bölgede nem oranı artacak, Muğla’dan Denizli ve Kütahya’ya kadar öğleden sonra yaz yağmuru bekleniyor. Yağışın olmadığı kıyı kesimde ise hava aşırı bunaltıcı. Bugün Denizli ve Muğla 38, Kütahya 34 derece.

Akdeniz genelinde sıcaklık biraz düşse de hava yine çok sıcak, bugün Isparta-Burdur çevresinde kısa süreli yağmur olasılığı var, Antalya da bulutlanacak. Güneydoğu’da sıcaklık 40 dereceyi geçiyor. Pazar günü Akdeniz’in Adana bölümü ile Gaziantep çevrelerinde yüksek sıcaklık ve denizden gelen nemin etkisi ile kısa süreli yağmur olacak. Bugün Antalya 36, Diyarbakır 42 derece.

Doğu Anadolu’da Erzurum, Kars, Ardahan ve Van’a kadar bölgenin doğusunda yine yağmur geçişi var. Bölgede sıcaklık halen yüksek, Malatya’da 39 dereceye çıkıyor. Pazar günü bölgenin güney kesimleri de bulutlanacak. Erzurum 28, Van 27, Malatya 39 derece.

Karadeniz Bölgesi’nde sadece Rize ve Artvin arasında bir ara yağmur olacak. Sıcaklık birçok kentte yüksek, pazar günü 2-3 derece daha yükselme var ama yağış görülmeyecek. Bugün Trabzon 27, Samsun 30, Bolu 34 derece.

HARİTALI HAVA TAHMİNLERİ

CUMA:

CUMARTESİ:

PAZAR: