BIST 9.947
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.430,15
HABER /  GÜNCEL

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Hafta sonu hava nasıl olacak? Sıcaklıklar ne yönde değişecek?

Abone ol

Haftanın son iş gününe baharla giren İstanbullular hafta sonuna gözünü yağmurla açtı. Meteoroloji bazı illeri sağnak yağışa karşı uyardı.

İşte öğleden sonra ve pazar günü beklenen hava sıcaklık tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı bölgelerinde görülecek yağışların, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ile Antalya'nın Kaş, Demre ve Finike, Balıkesir'in Ayvalık, Edremit, Burhaniye ve Akçay ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.


HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; bugün (Cumartesi) İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla ile Antalya'nın Kaş, Demre ve Finike, Balıkesir'in Ayvalık, Edremit, Burhaniye ve Akçay ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın vb.) ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KAR ERİMELERİ UYARISI: Hava sıcaklığında beklenen artış nedeniyle, Bitlis, Muş, Bingöl, Van, Hakkari, Tunceli ve Şırnak illerimiz başta olmak üzere ülkemizin yüksek kesimleri ile doğu bölgelerinde kar erimleri beklendiğinden sel, su baskını, taşkın, heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Yağışların; öğle saatlerinde Balıkesir'in Ayvalık, Edremit, Akçay ve Burhaniye ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Antalya'nın batı ilçelerinde (Kaş, Demre ve Finike) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Batısı ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Ankara, Eskişehir ve Konya çevrelerinin, zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; batısında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Zonguldak, Bolu ve Düzce çevreleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla batısı çok bulutlu, öğleden sonra çorum ile gece saatlerinde Samsun, Amasya ve Tokat çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kıyılarında öğle saatlerine kadar yer yer sis hadisesinin görülmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık zamanla batısının parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık zamanla batısı parçalı çok bulutlu gece saatlerinde Gaziantep ve Kilis çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.