BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.429,13
HABER /  GÜNCEL

Çevik Bir içmediğini görünce çıldırmış

28 Şubat döneminde TSK'dan uzaklaştırılan subaylar da açılacak davaya müdahil olmayı bekliyor.

Abone ol

1997'de TSK'dan ihraç edilen Tabip Albay Prof. Dr. Mustafa Kahramanyol, "Bir çok subayın onuruyla, ekmeğiyle oynadılar. İntiharlar oldu. Müdahil olacağım" derken TSK'da görev yaptığı dönemde Çevik Bir'le yaşadığı bir olayı şöyle anlattı:

"Bir resepsiyonda ben içki almadım. Çevik Bir gelip, 'doktor niye içecek almadın' dedi. Ben de 'alkolsüz bir içecek yoktu' dedim. 'Neden içmiyorsun?' diye sorunca, 'Doktor olarak size alkolün zararlı olduğunu söyleyip içmeyin diyebilmek için içmiyorum' cevabını verdim. Yüzünün şekli değişti ve dönüp gitti. Sonra, onlarca ödüle berata sahip bir subay olarak beni disiplinsizlik ve irticacılık suçlamasıyla TSK'dan uzaklaştırdılar."

AİHM'ye başvurunca telaşa kapılan Hurşit Tolon ve Fevzi Türkeri'nin yeni bir komplaya başvurduğunu öne süren Kahramanyol eski eşinden irticacı olduğuna ilişkin düzmece ihbar mektubu aldıklarını söyledi. Yarbay rütbesinde diş tabibi olarak görev yaparken 28 Şubat'ta YAŞ kararıyla ihraç edilen Kemal Mete de, müdahil olmak için çalışma yaptıklarını belirterek "Bugün yüzbaşı, binbaşı rütbesinde olması gereken arkadaşlarımız ne yazık ki parklarda çöp topluyorlar" dedi.

PAŞA SELAMI İSTİFA ETTİRDİ

Soruşturma kapsamında' Genelkurmay Harekât Başkanlığı Psikolojik Harekât Dairesi Faaliyetleri' başlıklı bir belge de gündeme geldi. Belgede "Dairenin geçtiğimiz yıl en önemli faaliyeti Genelkurmay'a yakın görülen bazı Doğruyol Partili milletvekillerinin partilerinden istifa etmesinin sağlanması ve Refah-Yol Hükümeti'nin düşürülmesiydi. Bu konuda milletvekillerine 'Paşamızın selamı var, mümkünse istifanızı istiyorlar' demek yeterliydi" ifadeleri yer alıyor.