BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Soruşturma Demirel'e sıçrayacak mı?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'e çok tartışılan o soru soruldu. Soruşturma Demirel'e uzanır mı?

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CNN TÜRK'te Şirin Payzın'ın sunduğu "Ne Oluyor?" programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Taraf yazarı Mehmet Baransu'nun dün bir programda dile getirdiği soruşturma Güniz Sokağa da sıçrayacak iddiası da Hüseyin Çelik'e soruldu.

28 Şubat operasyonu ile ilgili soruları da cevaplayan Çelik, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için "Bu psikolojik harekatın orkestra şefiydi" ifadesini kullandı. Çelik, "Demirel'in masum olmadığını düşünüyorum. İyi niyetli olsaydı hükümet kurma görevini Tansu Çiller yerine Mesut Yılmaz'a vermezdi" dedi.



Dönemin Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Orakoğlu, Demirel'i nasıl suçladı? Ayrıntılar Sonraki sayfada

[PAGE]

Öte yandan İHA'ya konuşan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi eski Başkanı Orakoğlu, 28 Şubat soruşturması kapsamında yapılan gözaltıları değerlendirirken Demirel'e yüklendi.

"DEMİREL, GÖREVİNİ YAPMAMIŞTIR"

Orakoğlu, şunları kaydetti: "28 Şubat sürecinde ilk defa Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı, Türkiye'yi darbe şartlarına getirmeye yönelik Batı Çalışma Grubu'nu tespit etmiş ve bununla ilgili belegeleri ortaya çıkarmıştır. Bu belgeler hiyerarşik olarak bana gelmiştir. Ben de Emniyet Genel Müdürü'ne oradan da İçişleri Bakanı Meral Akşener'e gitmiştir. Oradan da Tansu Çiller'e gitmiş, Sayın Çiller de Başbakan Necmettin Erbakan'a vermiştir. Başbakan da gereğinin yapılması için bu belgeleri Cumhurbaşkanı Demirel'e elden vermiştir. Burada Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde bir cunta hareketi vardır, cuntanın Türkiye'yi darbeye hazırlaması yönünde bir çalışma vardır. Genelkurmay Başkanlığı içerisinde bu belgelerle ilgili hem idari hem de adli tahkikat yapılması gerekirken, belgeyi haber veren Emniyet İstihbaratı'nda operasyon yapılmıştır. Burada Sayın Cumhurbaşkanı görevini yapmamıştır. Görevini yapmadığı gibi daha sonraki süreçte 28 Şubat sürecini kolaylaştıran hareketlere başvurmuştur."

"DEMİREL, KAMUOYUNUN VİCDANINA MAHKUM OLDU"

28 Şubat soruşturmasının dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e ulaşıp ulaşmayacağına yönelik değerlendirmelerde bulunan Orakoğlu, Cumhurbaşkanlarının sadece vatana ihanetten yargılandığına dikkat çekerek, "Demirel zaten kamuoyu vicdanında mahkum olmuş durumda. Bu işin içinde kim varsa üzerine gidilmesi ve hatta bu süreçlerden ders alınarak bazı mevzuatların, kanunların yeni Anayasa ile değiştirilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.