BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hac kuraları çekiliyor ücret ne kadar?

Hac kura sonuçları 2015 bugün çekiliyor. Peki hac ücretleri bu yıl ne kadar arttı. Bu yıl hacı adaylarının konaklama ücreti 3500 doları geçti.

Abone ol

2015 Hac kura sonuçları açıklanıyor. Hacı adayları hac kura sonuçlarını hac.diyanet.gov.tr adresinden T.C numarası ile sorgulatabilecekler. Peki bu sene hacı olmak ne kadara mal olacak? 2015 hac ücretileri ne kadar arttı. Bu sene hacı adayları konaklamak için 3600 dolardan fazlasını gözden çıkarmak zorunda.

Hac konaklama ücretleri önceki yıllarda euro ile ödenmekteydi. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı 2014 yılı Kasım ayında ücretlerin dolar kurundan hesaplanacağını açıkladı. Geçtiğimiz yıl 2. bin 700 euro olan hac konaklama ücretleri bu sene 3500 doları geçti. Dolardaki bu yükseliş ile beraber hacı adayları bir önceki yıla göre yaklaşık olarak 1600 TL fazla ödemek zorunda kalacak.

2015 HAC KURA SONUÇ SORGULAMA EKRANI TIKLAYIN

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada, hac ibadeti için 2007'ten 2014'e kadar başvurusunu kesintisiz yenileyenler kuraya tabi tutulmadan kesin kayıt hakkı kazanacağı, geriye kalan kontenjan için 12 Mart'ta kura çekileceği belirtildi. Kurada çıkan vatandaşların 16-27 Mart'ta kesin kayıt yaptırması gerektiği bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2015 Yılı Hac Fiyatları şöyle:

1- 2015 yılı hac ücretleri $ (USD) olarak (135 USD kurban ücreti de dahil edilmek suretiyle) aşağıdaki tabloda gösterildiği şekilde tahsil edilecektir.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2015 Yılı Hac Fiyatları şöyle:

1- 2015 yılı hac ücretleri $ (USD) olarak (135 USD kurban ücreti de dahil edilmek suretiyle) aşağıdaki tabloda gösterildiği şekilde tahsil edilecektir.

Hacı adayları, yukarıda hac konaklama türlerine göre belirtilen hac ücretinin tamamınıpeşin yatırabilecekleri gibi, üç taksit şeklinde de yatırabilecek, birinci taksitini kesin kayıt sırasında, ikinci taksitini 28 Nisan 2015 tarihine kadar, üçüncü taksitini ise en geç 29 Mayıs 2015 tarihine kadar ödeyebileceklerdir.


3. Hac ücretlerinin süresi içerisinde yatırılıp yatırılmadığı Ġl Müftülüklerince takip edilecek, süresi içerisinde ücretini yatırmayanların kayıtlarının iptal edileceği hususu hacı adaylarına duyurulacaktır.

4. Uçak programı veya slot yetersizliği nedeniyle, ilan edilen seyahat sürelerinin uzaması halinde hacı adaylarından ilave bir ücret alınmayacağı gibi sürenin kısa olması halinde de herhangi bir ücret iadesi yapılmayacaktır.

5. Hacı adaylarından, hac için belirlenen ücretler dışında herhangi bir ad altında ücret talep edilmeyecektir.

TÜRKLER EN PAHALI HACCINI YAPIYOR

CHP’nin emekli müftü milletvekili İhsan Özkes ise konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında Türk hacıların dünyanın en pahalı haccını yaptığını söyledi.

Bu yıl dolarda yaşanan artış nedeniyle her hacının bin 500 TL civarında fazla ödeme yapacağına işaret eden Özkes, “Dolardaki bu artış neticesinde hac ücretlerinin de dolar üzerinden alınması, doğal olarak kimi hacı adaylarımızı maddi sıkıntıya sokacaktır. Zaten dünyanın en pahalı haccını yapan hacılarımıza böylece daha da pahalı bir hac yükü yüklenmiş olacaktır. Ani gelişen doların yükselişi karşısında hazırlıksız yakalanan hacı adaylarımızı kendilerinden kaynaklanmayan ve tabiri caizse ibadetin tadını kaçıran bu durumun hacılarımıza yansıtılmaması gerekir.” dedi.