BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.473,11
HABER /  GÜNCEL

Hac kura sonuçları açıklanıyor Diyanet 2019 canlı sorgulama sayfası

DİYANET İşleri Başkanlığı 2019'da ilk kez hacca gidecek adayların hac kura çekiliş sonuçları bugün saat 15.00'te çekilecek. Hac kura sorgulama TC numarası ile yapılabilecek. Hac kurasında asıl listede ismi çıkanlar ise saat 21.00'de hizmete açılacak.

Abone ol

Binlerce müslüman için heyecanlı süreç başladı. İslam'ın 5 şartından 1'i olan Hacca gitmek için başvurular yapıldı. Hac kura sonuçları ne zaman açıklanacak, hac kura sonucu TC ile isim sorgulama ne zaman ve nereden yapılacak soruları ise ilk kez hacca gidecek adayların gündeminde. 2019 Hac kura sonuçları  cuma günü yani bugün saat 15.00'te Diyanet TV'den canlı olarak yayınlanacak. Binlerce aday hac kura sonuçlarını diyanet sayfasından TC numarası ile sorgulayacak. Kesin kayıt tarihleri ise ilerleyen günlerde ilan edilecek. 

2019 hac kura sonuçları sorgulama işlemleri için sadece sayılı saatler kaldı.  Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan çekiliş sonrasında 2019 yılında hacca gidecek olan kişiler belirlenecek. İşte hac kuraları ile ilgili tüm detaylar ve çekilişleri canlı olarak takip etmek isteyenler için son bilgiler…

BU YIL HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK: Hac kuraları 28 Aralık 2018 Cuma günü yani bugün saat 15:00’de çekilecek. Geçtiğimiz yıllarda şubat ayında gerçekleştirilen çekiliş bu yıl daha erken bir tarihte olacak. Sonuçların belli olmasının ardından adaylar Diyanet İşleri Başkanlığı’nın paylaştığı link üzerinden sorgulama yapabilecekler. Kesin kayıtlarla ilgili detaylar ise önümüzdeki günlerde ek olarak açıklanacak.

2019 HAC KURA ÇEKİLİŞİ HANGİ KANALDA YAYINLANACAK: Geçtiğimiz yıllarda Diyanet TV’den canlı olarak yayınlanan çekilişler bu yıl değişiklik yapılmaması halinde yine aynı kanalda olacak. Öte yandan bu yıl hacca gidecek olan hacı adayları ödemelerini Suudi Arabistan Riyali üzerinden yapacak.

KESİN KAYITLAR NE ZAMAN: Kurada ‘Kesin Kayıt Hakkı’ elde edenler, 02-11 Ocak 2019 tarihleri arasında “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kayıtlarını yaptırabilecekler.

Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 17-25 Ocak 2019 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

ŞEHİT YAKINI VE GAZİLERE ÖNCELİK: Diyanet İşleri Başkanlığı, 2007-2019 yılları arasında kayıt yaptırıp daha önce hiç hacca gitmemiş şehit anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazi ve eşlerinden müracaat edenleri kurasız olarak hacca götürecek.?

HAC KONAKLAMA TÜRLERİ NELER: Hac yolcularına farklı hizmet seçenekleri sunabilmek maksadıyla Mekke ve Medine’deki bina ve otellerin fiziki yapıları ile Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’ye olan mesafeleri dikkate alınarak ve verilen hizmetler açısından hac konaklama türlerinin aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir.

1- Oda Tercihli Konaklama Türü

a. Mekke-Medine’de oda içinde banyo-tuvalet, buzdolabı, yatağı bulunan, asansör sayısı yeterli, lobisi, müstakil yemekhane salonu bulunan, ortak kullanım mekânları hacı sayısına göre yeterli oda kapasitelerine ve belirli oranlarda 2, 3 ve 4 kişilik odalarda,

b. Mekke’de Mescid-i Haram’a en fazla 7 km. Medine’de ise Merkeziye’de veya Mescid-i Nebevi’ye en fazla 700 metre mesafede yer alan binalarda,
c. Mekke ve Medine’de binalarda her bir odada asgari 4 m² ’ye 1 kişi düşecek şekilde konaklama yaptırılacaktır.

d. Mekke’de hacıların otellerden Kabe’ye ulaşımları ücretsiz olarak otobüslerle ring usulü yapılacaktır. (Bu hizmet Suudi Arabistan Mekke trafik komisyonu tarafından 4-15 zilhicce tarihleri arasında verilememektedir.)

e. Yemekler; sabah kahvaltısı, öğle öğünü için kumanya paketi ve akşam yemeğinin tabildot şeklinde verilecektir.

f. Hac Süresi uçak programına göre ortalama 35-45 gün arası planlanmaktadır.

g. Medine’de konaklama süresi 4-6 gün arasında planlanmaktadır.

h. Hac kesin kayıt ücretleri Suudi Arabistan Krallığı Hac ve Umre Bakanlığı ile yapılacak olan protokol toplantısı sonrasında belirlenecektir.

i. Ancak vatandaşlarımızın hac konaklama tür tercihlerini kendilerine uygun kategoride yapabilmeleri için Oda Tercihli Konaklama Türünün fiyatı (odada kalınan kişi sayısına göre) takribi: 15.000-21.000 SAR olarak belirlenmiştir.

2- Otel Konaklama Türü

Mekke ve Medine standartlarına göre günlük oda temizliği, çarşaf ve havluların değişimi vb. hizmetleri veren 4 ve 5 yıldızlı otellerde, 2 veya 3 kişilik odalarda konaklama yaptırılacaktır. Organizasyonun; otellerin Mescid-i Haram’a ve Mescid-i Nebevi’ye olan takribi uzaklıklarına ve verilen hizmetlere göre aşağıda belirtildiği şekilde 2 ayrı kategoride düzenlenmektedir.

1. Otel-1 konaklama türünde; Mekke’de Mescid-i Haram’a en fazla 500 metre mesafede, Medine’de ise Merkeziye’de bulunan yıldızlı ve 3 öğün açık büfe yemek hizmeti veren otellerde ve sürenin uçak programına uygun olarak 13 - 18 gün aralığında konaklama yaptırılacaktır.

2. Otel-2 konaklama türünde; Mekke’de Mescid-i Haram’a en fazla 1000 metre mesafede, Medine’de ise Merkeziye’de yer alan yıldızlı ve 2 öğün açık büfe yemek hizmeti veren otellerde ve sürenin uçak programına uygun olarak 14 - 25 gün aralığında konaklama yaptırılacaktır. Otel konaklama türlerinde (Otel 1 / Otel 2) otel ve oda kapasite sayıları sınırlı olup, kesin kayıt hakkı kazananların kayıtları otel ve oda boşluklarına göre yapılacaktır. “Otel Konaklama Türü” otellerin Kabe’ye yakınlığı ve verilen hizmetler sebebiyle “Oda Tercihli Konaklama Türü’”nden daha pahalıdır ve fiyat aralığı serbest bırakılmıştır.

2019 hac fiyatları diyanet 2019 oda tercihli ve otel tercihli fiyat listesi