BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.399,54
HABER /  GÜNCEL

Haburda yeni gözaltılar

Dün başlatılan Habur Sınır Kapısı'ndaki rüşvet operasyonu sürüyor. Kapılar hala kapalı.

Abone ol

Şırnak'ta bulunan Habur Sınır Kapısı'nda gerçekleştirilen rüşvet operasyonunda 2 memur daha sabah saatlerinde gözaltına alındı. Böylelikle gözaltı sayısı 34'e çıktı.

Edinilen bilgilere göre, 21 Haziran tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kanuna göre, gümrük kapılarında standart depo fazlası olarak tespit edilen petrol ürünlerinden vergi harcı alınması zorunluluğuna uyulmaması ve gümrük memurlarının Irak'tan Türkiye'ye giren araçlardaki fazla benzini tankerlere yükleyerek kendi himayelerini geçirmeleri iddiası üzerine Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Jandarma Genel Komutanlığı tarafından gönderilen özel birim ve istihbarat ekipleri Habur Sınır Kapısı'na baskın düzenlendi. Düzenlenen baskında şimdiye kadar 14'ü memur olmak üzere 34 kişi gözaltına alındı.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde bulunan ve Türkiye ile Irak arasında tek geçiş kapısı olan Habur Sınır Kapısı'nda dün başlatılan ve halen devam eden operasyon nedeniyle, Habur Gümrük Sahasına tüm giriş ve çıkışlar durduruldu. Sınırın her iki tarafında da yığılmaların olduğu ve gözaltına alınan kişilerin sorgusunun devam ettiği belirtildi.