BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.405,19
HABER /  GÜNCEL

Haberlerdeki saçma öneriler!

Artan kapkaç ve gasp olayları haber programlarını bu yönde haberlere ağırlık vermeye sevk etti. Fakat bazı haber programlarında önerilen yöntemler inanılır gibi değil!

Abone ol

Kapkaç, Türkiye'de son yıllarda türeyen ve kesin çözülmesi gereken bir olgu haline büründü. Hemen her gün yaşanan bu tarz olaylar, haber programları için iyi malzeme oldu. Fakat bazı haber programları, uzman kişilerle izleyiciye önerilerde bulumaya başlayınca Tuna Serim, "Böyle haber olur mu?" sorusunu sormak zorunda kaldı!!!

BİRİNDEN değil, çoğundan söz ediyorum. Şu sıralarda kapkaç terörü ve hırsızlık çok ya, durmadan bu yönde haberler yapılıyor, üstelik uzman (!) denilen kişiler insanların kendilerini ve evlerini korumaları için öyle yöntemler öneriyorlar ki, inanamıyorsunuz.

Salı akşamı Kanal D Haber'de kapkaçtan kurtulma yöntemi olarak hanımların cep telefonlarını ve cüzdanlarını çantalarında değil, ceplerinde taşımaları öneriliyordu; Önümüz yaz, hanımlar eteklerine özel cep mi yaptıracaklar, o kadar büyük cep nasıl bulunur, cepteki para ve telefon yankesicilerden nasıl korunur, böyle bir öneriyi ciddiye almak mümkün mü!

atv'de başka bir öneri, kapkaççılar çantaları almak için otomobillerin camlarını kırıyor, ya da silahla ateş ediyorlarmış, o zaman herkes kapkaça karşı arabalarına kırılmaz cam yaptırmalıymış. İki yöntem de masa başında, haber olsun, torba dolsun diye hazırlanmış.

YAZI:Tuna SERİM
TERCÜMAN