BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,60
ALTIN 2.383,34
HABER /  GÜNCEL

Güzeller kortları eritiyor

Türkiye'nin en büyük ödüllü uluslararası tenis turnuvası İstanbul Cup'ta heyecan fırtınası.

Abone ol

İstanbul Cup sürprizle başladı. Ana tablonun ilk mücadelesinde 4 numaralı seribaşı Yaroslava Shvedova turnuvaya veda etti.

Sony Ericsson WTA Tour takviminde yer alan Türkiye'nin en büyük ödüllü uluslararası tenis turnuvası İstanbul Cup'ta merkez kortta oynanan günün ilk ana tablo mücadelesinde Kazak tenisçi Yaroslava Shvedova, İsviçreli Stefanie Vögele'ye 6-4 ve 7-6'lık setlerle mağlup olmaktan kurtulamadı.

Geçen yıl bu turnuvada İpek Şenoğlu ile çiftler yarı finali oynayan Yaroslava Shvedova, servislerinde düşük yüzdeli oynadığı karşılaşmada rakibinden 19 fazla puan vuruşu üretmesine rağmen, basit hatalarını azaltamayınca mücadeleyi kaybetti.

Wimbledon'da çiftler şampiyonu olduktan sonra üç hafta turnuva oynamayan Shvedova, maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında yorgun olduğunu belirtirken, sonucun çok da sürpriz sayılamayacağını ifade etti. Shvedova, 'Rakibim bugün kortta çok sağlam durdu. Tüm topları karşıladı ve galibiyeti hak etti' diye konuştu.

Kazak tenisçi, yorgunluğu dışında yeni bir raketle oynaması ve servislerde güneşin geliş açısının da maçta ritmini etkilediğini ifade etti. Dünya sıralamasında 110 numarada bulunan İsviçreli genç tenisçi Stefanie Vögele, geçen hafta  çeyrek final oynadığı Portoroz turnuvasından sonra bu hafta da çıkışını sürdürdü ve İstanbul Cup'ın 4 numaralı ismini saf dışı bıraktı.