BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.496,61
HABER /  POLİTİKA

Güvenlik Toplantısı sonrası flaş terör açıklaması

ANKARA'da Güvenlik Toplantısı sona erdi. Açıklamada "Hükümetimiz ülkemiz ve milletimizin güvenlik ve refahı için terörizmle mücadeleyi en kapsamlı biçimde sürdürmeye kararlıdır" denildi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında düzenlenen güvenlik toplantısında, terörle mücadele konusunda güvenlik güçlerince yürütülen faaliyetlerin ele alındığı bildirildi.

Çankaya Köşkü'nde yapılan toplantı sonrası Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Terörden olumsuz etkilenen vatandaşlarımızın güvenlik, huzur ve esenliğinin azami şekilde korunması ve sürdürülmesi bakımından başta sağlık, eğitim, kentsel altyapı, çevre ve ulaşım olmak üzere tüm alanlarda yürütülen çalışmalar ve alınacak tedbirler gözden geçirilmiştir" ifadesine yer verildi.

Toplantıda, ayrıca Suriye ve Irak'taki güvenlik durumu ve ülkeye yönelik risklerin değerlendirildiği belirtildi. 

ÇEVRE BAKANI DA KATILDI

Toplantı yaklaşık 4.5 saat sürdü. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın da katıldığı toplantıda, terör olaylarının yaşandığı şehirlerin yeniden inşasının da önemli bir başlık olarak değerlendirildiği bildirildi.

Açıklamada, Hükümetin; ülke ve milletin güvenlik ve refahı için terörizmle mücadeleyi en kapsamlı biçimde sürdürmeye kararlı olduğu kaydedildi.