BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.504,85
HABER /  GÜNCEL

Kafatasını yıllardır karnında taşıyor!

Antalya'da trafik kazasının ardından beyin kanaması geçiren genç, 1,5 yıldır kafatasının bir bölümünü karnında taşıyor.

Abone ol

ANTALYA'da 1,5 yıl önce meydana gelen motosiklet kazasında yaralanan 22 yaşındaki genç adam kafatasının bir bölümünü karnında taşıyor.

Antalya-Alanya D-400 karayolu Pınarlı Mahallesi Kavşağı'nda 1,5 yıl önce meydana motosiklet kazasında yaralanan 22 yaşındaki Müslüm Topçu, kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Kazanın ardından beyin kanaması geçiren Topçu'nun kafatası kemiğinin bir bölümü, beynindeki kanamanın içeride basınç oluşturmaması için ameliyatla çıkarıldı. Topçu'nun kafatası parçası, kemiklerin diri kalması için daha sonra alınmak üzere karın bölgesine yerleştirildi.

Kazanın ardından felç kalan ve yaşamını yatağa bağımlı sürdüren genç, 70 günlük tedavisinin ardından taburcu edildi. Ağız yoluyla sıvı ya da katı yiyecek tüketemeyen Topçu, serumla ve karın bölgesinden mamayla besleniyor. Evde annesi Nursina Topçu (43) ve ağabeyinin bakımı için liseyi bırakmak zorunda kalan kız kardeşi Kader Topçu'nun (17) baktığı gencin ailesi, çocuklarının tekrar sağlığına kavuşacağı günü iple çekiyor.

" TEDAVİSİNİN ANKARA'DA YAPILMASINI İSTİYORUM"

Baba Halil Topçu, yaptığı açıklamada, kazanın ardından Müslüm'ün 70 gün hastanede yattıktan sonra "Tedavisi uzun sürecek, fizik tedavi alması gerekli." denilerek eve çıkarıldığını söyledi. Oğlunun kafatasının bir bölümünün karnına koyulduğunu anlatan Topçu, şöyle konuştu: "Oğlum, şu anda karından besleniyor ama ne kadar da baksak ne kadar da etsek elimizden gelen hiçbir şey yok. Özellikle Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Sağlık Bakanı'ndan oğlumun Ankara'da tedavisinin yapılmasını istiyorum."

OĞULLARININ BAKIMI İÇİN KIZLARINI OKULDAN ALDILAR

Baba Topçu, 22 yaşındaki oğlunun bakımı için liseye giden kızları Kader'i de okuldan almak zorunda kaldıklarını anlatarak kızının gün içerisinde annesiyle birlikte ağabeyine baktığını dile getirdi. Oğlunun sigortadan yararlanabilmesi için kendisinin Belek Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde bahçıvanlık yaptığını aktaran Topçu, oğlunun iyi bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmasını istediğini kaydetti.

TAM TEŞEKÜLLÜ BİR HASTANEYE BAŞVURMASI GEREKİYOR

Operasyonun yapıldığı hastaneden yapılan açıklamada ise kazanın ardından oluşan beyin kanamasına müdahale etmek ve tedavi için kafatasının bir parçasının çıkartılarak sonradan ikinci bir operasyonla yerine konulması amaçlı karın boşluğuna yerleştirildiği belirtildi. Kafatasının, operasyonun üzerinden belli bir süre geçtikten sonra yerine konulabildiği vurgulanan açıklamada, hastanın ikinci bir operasyon için yeniden beyin cerrahisi ve bu tür hastaların rehabilitasyonunun sağlanabildiği Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü olan tam teşekküllü bir hastaneye başvurması gerektiği kaydedildi.