BIST 10.209
DOLAR 32,35
EURO 34,95
ALTIN 2.411,91
HABER /  GÜNCEL

Guus Hiddink futbolcuları haşladı

Guus Hiddink, Hırvat hezimetinden sonra çıldırdı. Hollandalı teknik adam, hedef tahtasına koyduğu yıldızları fırçaladı.

Abone ol

Guus Hiddink, Hırvat hezimetinden sonra çıldırdı. Hollandalı teknik adam, hedef tahtasına koyduğu yıldızları fırçaladı. Hedef tahtasındaki isim eleştiri oklarını futbolculara yöneltti. Hiddink'in talebelerine attığı sert uyarılar Star gazetesinde yer aldı.

EMRE’YE:

Ezdiğin toplar takımı bitirdi

Sen Türk Milli Takımı’nın en tecrübeli ve yetenekli isimlerinin başında geliyorsun. Seni Real Madrid’e giden Nuri Şahin’in önünde gördüm ve forma verdim. Ancak beni hayal kırıklığına uğrattın. Hırvatistan karşısında kaybettiğin ve ezdiğin toplar bizi bitiren faktörlerin başında geliyor. Üstelik bir de arkadaşlarınla kavga ediyorsun.

VOLKAN’A:

Gollerde hatan yok zannetme

Göreve geldiğimden itibaren seni hep bir numaralı kalecim olarak gördüm. Her karşılaşmada da görev verdim. Hırvatistan karşısında yediğin gollerde hatan yok gibi görünüyor ama bence öyle değil. Sen tecrüebeli bir kalecisin maçta tutman gereken toplar vardı. Kale sahasına gelen toplarda sorumluluk payın var. Bunlardan kaçamazsın. Özellikle ikinci golde top başının üzerinden geçiyor. Çıkıp almalıydın. Sonra sen profesyonel oyuncusun. Seyirci ile neden muhatap oluyorsun. Futbolcular dünyanın hiçbir yerinde böyle hareket etmez.

ARDA’YA:

Bir yıldız gibi oynamadın

Seni yurt içinde ve yurt dışında verdiğim tüm röportajlarda Türk Milli Takımı’nın yıldızı olarak lanse ettim. Avusturya maçında son dakikada penaltı kaçırmana rağmen sana hep destek oldum. Ancak sen de diğer bazı oyuncular gibi beni Hırvatistan karşısında sergilediğin silik oyunla hayal kırıklığına uğrattın. Eğer sen Türkiye’nin yıldızıysan böyle silik oynamaya hakkın yok. İşler kötüye gidence sorumluluk alman gerekiyordu. Neden yapmadın? Bu şekilde devam ederken Atletico Madrid’de de kısa zamanda gözden düşersin. Çünkü onlar da seni yıldız olarak görüyor.

EGEMEN’E:

Hava toplarını armağan ettin

Rakibin attığı ilk golde yanındaki adama müdahele etmedin. İkinci golde hava topunu rakibe hediye ettin. Oysa ben sana güvenip görev verdim, sen de hayal kırıklığı yarattın. Oyuncu seçimlerinde hep aynı isimleri çağırdığım için beni eleştirenler oldu. Belki sen de onlara hak verdin. Son haftalarda iyi bir çıkış yakaladığın, formda olduğun için seni çağırdık. Hırvatistan karşısında bir savunma oyuncusu olarak sergilediğin performansı beğendin mi? Sanmıyorum. Bu kadar basit goller yenmez. Yenilirse tabii ki ilk olarak defans oyuncuları hatalı görülecektir.

GÖKHAN’A:

2 gol yedirdin beni bitirdin

Bu kadar kötü performans sergileyeceğini söyleseler asla inanmazdım. Çünkü takımda en güvendiğim oyuncuların başında geliyordun, sürekli de görev yapıyordun. Senin gibi üst seviyeye gelmiş bir futbolcu rakibinden üst üste o kadar basit çalımları yer mi? İlk golde en büyük hatayı sen yaptın. İkinci golde de hava topuna çıkmadın. İki gol yedirerek adeta beni bitirdin.  Bunlar yetmiyormuş gibi sana toparlanmanı söyleyen arkadaşlarınla saha içinde ağız dalaşına giriyorsun. Kötü futbolunun yanında yaptığın disiplinsiz hareketlerin asla affedilemez.

HAMİT’E:

Lider oyuncu gibi değildin

İkinci kaptan olarak sorumluluk alman gerekiyordu. Son birkaç maçtır bunu yapmıyorsun. Sakatlıktan yeni çıkmış olabilirsin. Fakat ben senin Hırvatistan karşısında herşeyini ortaya koymanı ve takımı ateşlemeni bekliyordum. Sen tam tersini yaptın. Kötü oynayanlara adeta ayak uydurdun. Ne doğru dürüst atağa destek verdin, ne pasların yerini buldu. Ne de kaleye tek bir şut attın. Bu kadar kötü oynaman beni çok şaşırttı. Uluslararası tecrüben üst düzeyde. Real Madrid’desin. Lider bir oyuncu gibi oynaman gerekiyordu ama sen böyle davranmadın.