BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.431,97
HABER /  DÜNYA

Gurur duymayanı görmek ve düşünmek istemiyorum

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul’un 2020 Olimpiyatlarını finalde kaybetmesi ardından sosyal medyada yaşanan tartışmalara ilişkin...

Abone ol

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul’un 2020 Olimpiyatlarını finalde kaybetmesi ardından sosyal medyada yaşanan tartışmalara ilişkin, "Toplumun tüm fertleri okunan İstiklal Marşı’ndan, alınan madalyadan gurur duyarlar. Gurur duymayacak insanı çok fazla görmek ve düşünmek istemiyorum" dedi.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 2020 Olimpiyat adaylığında İstanbul’un Tokyo’ya finalde kaybetmesini sonrası yaşanan tartışmaları değerlendirdi. Vali Mutlu, özellikle sosyal medyada İstanbul’un kaybetmesini isteyen bir kitlenin olduğunun hatırlatılması üzerine, "İstanbul gibi büyük bir tarih kültür şehrinin hepimizin gururu olan şehrin olimpiyat adaylığındaki performansı ortada. Neticede almayı arzu ettiğimiz bir yarışta ipi göğüsleyen Tokyo oldu. Ama biz neticede fevkalade iyi hazırlık yaptık. İstanbul’umuzun gücünü hepimiz biliyoruz. Galiba milletimizin bütün ferdi de bu tablodan üzülmüştür. Neticede şehir olarak, ülke olarak bir yarışa giriyorsunuz. Üzülmemek bu milletin ferdine yakışmaz diye düşünüyorum. İfade ettiğiniz bu sözler kim tarafından kullanılmışsa abesle iştigaldir ve yanlış değerlendirmelerdir. Herkesin ortak üzüntüsüne sebebiyet vermiş böylesi bir sonucu hepimizin arzu etmiş olduğu olimpiyat adaylığını kaybetmemizin birilerinin gönlünde farklı duygu yaratmış olması elbette ki ortak değerler noktasında ülke, vatan ve başarı noktasında aynı şeyi paylaşmadığımızı gösterir. Bu da bizim insanımızın karakteriyle uyuşmaz" dedi.
Türkiye’nin zaman güçlü ve başarılı bir ülke olduğunu söyleyen Mutlu, "Neticede yapmamız gereken şey daha hızlı koşmak yarışa devam etmektir. Olimpiyatlar devam ediyor. Bundan sonraki süreçlerde olimpiyat şehri olmak için mücadele etmeliyiz. Şayet olimpiyatları kazanamadıysak,olimpiyatlara gidip madalyaları kazanmalıyız. Buradaki eksikliği almış olduğumuz madalyalarla süsleyeceğiz. Bize yakışan bu. Tenkit değil, daha hızlı koşmak için ne yapmamız gerekiyor. Bunu düşünmeliyiz. Eleştirileri samimi görmem. Çünkü büyük çaba sarf edildi. Bütün ülke tek yürek oldu. Adaylık konusunda büyük ittifak var. Ancak buna rağmen farklı değerlendirmeler varsa da onları kendilerine havale etmemiz gerekir" ifadelerini kulladı.
Spor üzerinden siyasete yönelik değerlendirmeleri doğru bulmadığını anlatan Mutlu, "Bu ülkenin sportif başarısı, aldıkları madalya, İstiklal Marşı’nın okunması hepimizin göğsünü kabartır. Hangi görüş içerisinde olursak, olalım. Biz birlik ve beraberliğimiz yüksek olan bir milletiz. Çok ufak bir değerlendirme için de önemliymiş gibi gerektiğinden fazla değer vererek yorumlamaya gerek yok diye düşünüyorum. Biz toplumun genel ittifakına bakınız. Toplumun tüm fertleri okunan İstiklal Marşı’ndan, alınan madalyadan gurur duyarlar. Gurur duymayacak insanı çok fazla görmek ve düşünmek istemiyorum" diye konuştu.
(İHA)