BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Gürsel Tekin'den 'sandıkta hile' açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Amerika'nın Sesi'ne seçim sonuçlarını yorumladı, seçimlerde ciddi boyutta bir hile yapılmadığını söyledi.

Abone ol

Türkiye, yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. Sandıkta hile yapıldığı iddiaları sosyal medyada sıkça öne çıktı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bu iddiaları ve seçim sonuçlarını Amerika'nın Sesi'ne değerlendirdi.

"HUKUKU RAFA KALDIRIRSANIZ BU SORUNLAR ELBET YAŞANIR"

Sosyal medyada paylaşılan iddialarda doğruluk payı olduğunu savunan Tekin, "Bir ülkede hukuku rafa kaldırırsanız maalesef bu sorunların yaşanmaması mümkün değildir" yorumunu yaptı. Tekin, 9 kişinin ölümünü ise "Demokrasinin kara lekesi" olarak tanımladı.

Daha önceki seçimlerde oy sayımları sırasında yaşanan elektrik kesintilerinin, sayım sürecini olumsuz etkileyeceğini belirten Gürsel Tekin, "özellikle saat 6'dan sonra yaşananlar önemli" dedi. Tekin, olumsuzluk iddialarının her şeye rağmen, sandık başında ve sayım sırasında hayati bir etki yaratmayacağını kaydetti.

"GENEL SEÇİMLER ÖNE ALINABİLİR"

Gürsel Tekin, erken genel seçim yapılacağı yolundaki spekülasyonları ise "Her şey mümkün. Buradan nasıl bir sonuç çıkarsa çıksın iktidar meşruiyetini kaybetmiş bir iktidardır. Bu kadar olumsuzlukların yaşandığı bir tabloda, ben şu oyu aldım sandıktan şöyle çıktım, hukuka hesap vermeyeceğim gibi bir anlayışı kabul etmek mümkün değildir. Erken seçim dahil her şey mümkündür" şeklinde yorumladı.