BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.464,06
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekin'den biber gazı tanımı

Gezi eylemlerinde yaralanan Mustafa Ali Tombul'u ziyaret eden Gürsel Tekin eylemlerde kullanılan biber gazı hakkında konuştu

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Gezi eylemleri sırasında yaralanan Mustafa Ali Tombul’u tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Tekin, burada yaptığı açıklamada, polisin kullandığı biber gazını bombaya benzetti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Mustafa Ali Tombul’u (17) ziyaret etti. Aileye ve gence geçmiş olsun dileklerini ileten Tekin, eylemlerde kullanılan biber gazının bir bakıma bomba olduğunu söyledi. Önce Gezi eylemlerinde yaralanan Filistinli bir genci ziyaret ettiğini anlatan Tekin, “İkinci kardeşimiz 17 yaşında daha çiçeği burnunda bir çocuğumuz. Aynı bombalarla yaralandı. Bunlara bomba diyorum; çünkü bugün yoğun bakımda can çektiriyorsa bunun adına bomba denir. Hekimle konuştuk halen hayatı tehlikesi devam ediyor.

'GÖZYAŞI DÖKTÜRMEYİN'

Buradan iktidara sesleniyorum: Bu mübarek günlerde daha çok gözyaşı döktürmeyin. Sizin de çocuğunu var. 17 yaşında bir çocuğun ne suçu olabilir. Ayrıca burada polis kardeşlerimize de seslenmek istiyorum. 30 yıldır kirli siyasetin kullanmış olduğu en önemli alan polis alanıdır. Bütün meslektaşlarınıza bakın geçmişe bakın. Faili meçhul cinayetler dahil olmak üzere hep polisleri kullanmışlardır. Zamanında kendi emellerine dönük kullandıkları polislerin önemli bir kısmı bugün cezaevlerinde hastanelerde can çekişiyor.” dedi.