BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.390,78
HABER /  GÜNCEL

Gürsel Tekin’den AYM’ye çağrı

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasına ilişkin CHP’nin iş kazalarıyla ilgili AYM’ye başvu...

Abone ol

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasına ilişkin CHP’nin iş kazalarıyla ilgili AYM’ye başvurduğunu hatırlatarak, “CHP bütün bu meselelerle ilgili 9 ay önce AYM’ye bir başvurusu var. AYM’yi bu konuda ciddiyete davet ediyorum” dedi.
CHP MYK Toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında çalışmalarını sürdürürken, CHP Genel Sekreteri Tekin basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Tekin, bir gazetecinin, Soma’da meydana gelen faciayla ilgili Meclis denetim yollarının düşünülüp düşünülmediğini ve CHP’nin Soma ile ilgili reddedilen araştırma önergesini yenilemeyi düşünüp düşünmediğinin sorması üzerine şunları söyledi:
“Önümüzdeki günlerde meseleler çok sıcak olduğu için tabii ki çok çalışmalar var. Daha önce bu halen inşallah umut ediyoruz şuanda toprak altında olan canlarımızı sağ kurtarabilirsek, onun mücadelesi içerisindeyiz. Tabii ki bütün bunları önümüzdeki günlerde gerek parlamentoda, gerek parlamento dışında, gerekse sivil toplum örgütleriyle, sendikalarla bunlar müzakere edilecek ama bir şeyin altını çizerek söylemek istiyorum. Özellikle Anayasa Mahkemesi’ne burada bir çağrıda bulunmak istiyorum. CHP bütün bu meselelerle ilgili 9 ay önce AYM’ye bir başvurusu var. AYM’yi bu konuda ciddiyete davet ediyorum. Belki AYM bu kararı önceden almış olsaydı, meselelerin önemli kısmı yaşamamış olabilirdi.”
AYM’ye yapılan başvurunun neyle ilgili olduğu sorusuna ise Tekin, “İş yasasıyla ilgiliydi” dedi.
(İHA)