BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.400,98
HABER /  GÜNCEL

Güreşte Türkiye 5. günü pas geçti!

Dünya Güreş Şampiyonası'nın 5. gününde Türk sporcular madalya kazanamadı

Abone ol

2011 Dünya Güreş Şampiyonası'nın 5. gününde, erkekler serbest stil 55 kilo ve bayanlarda 67 ve 72 kilo müsabakaları yapılırken, Türkiye bu sıkletlerde madalya alamadı.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonada, 55 kilo sporcusu Ahmet Peker, 2. turda Japon rakibine yenilerek elendi. Ahmet Peker, Japon sporcunun sonraki turlarda yenilip finale çıkamaması nedeniyle de repesaj maçı oynayamadı.

Bayanlar 67 kiloda Burcu Örskaya ise Alman ve Belaruslu rakiplerini yenerek yarı finale çıkma başarısı gösterdi. Yarı finalde Çinli rakibine mağlup olan Örskaya, ABD'li rakibiyle bronz madalya maçına çıktı. Rakibine mağlup olan Burcu Örskaya, sıkletinde 5. oldu.

Bayanlar 72 kiloda ise Simge Yılmaz, ilk turda yenilerek elendi.

BAYANLARDA JAPONYA BİRİNCİ OLDU

Bayanlar Serbest Stil Dünya Güreş Şampiyonası'nda, Japonya 52 puanla birinci oldu.

Bayanlarda Kanada 33 puanla ikinci, Moğolistan ise 32 puanla üçüncülüğü elde etti. Türkiye ise 101 ülke içinde 6 puanla 17. sırayı aldı. Bayanlarda, 76 ülke ise puan alamadı.

İRANLI, ABD'LİYİ YENEREK BRONZ MADALYA KAZANDI

İranlı güreşçi Hassan Rahimi, 55 kilo bronz madalya mücadelesinde, ABD'li rakibi Nicholas Scott Simmons'u mağlup etti.

İranlı Rahimi, rahat bir müsabakadan sonra ABD'li rakibini mağlup ederken, salonda bulunan yaklaşık 100 İranlı taraftar da büyük sevinç yaşayarak, adeta çılgına döndü.

MADALYA KAZANANLAR

Şampiyonanın 5. gününde madalya kazanan sporcular şöyle:

Erkekler:

55 kilo: 1- Victor Lebedev (Rusya), 2- Radoslav Marinov Velikov (Bulgaristan), 3- Hassan Rahimi (İran), 3- Daulet Niyazbekov (Kazakistan)

Bayanlar:

67 kilo: 1- Xi Luozhuoma (Çin), 2- Oyunsuren Banzragch (Moğolistan), 3- Adeline Maria Gray (ABD), 3- Yoshike Inoue (Japonya)

72 kilo: 1- Zlateva Stanka (Bulgaristan), 2- Ekaterina Bukina (Rusya), 3- Ali Sue Bernard (ABD), 3- Vasilisa Marzaliuk (Belarus)

MARTİNETTİ, YARIN BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEK

Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) Başkanı Raphael Martinetti, Dünya Güreş Şampiyonası ile ilgili yarın basın toplantısı düzenleyecek.

Şampiyonanın düzenlendiği Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek basın toplantısı, saat 18.30'da başlayacak.