BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,75
ALTIN 2.396,66
HABER /  GÜNCEL

İzmir'deki tefeci operasyonu sürüyor

İzmir'de polisin yürüttüğü tefeci operasyonunda gözaltına alınan polis başmüfettişi serbest kaldı

Abone ol

İzmir'de zor durumdaki kişilere verdikleri borca karşılık yüksek faiz işlettikleri, teminat olarak aldıkları gayrimenkullere zorla el koydukları iddia edilen şebekeye yönelik gerçekleştirilen ve 6 kişinin tutuklandığı operasyonda kapsamında, şebekeyle bağlantısı bulunduğu iddiasıyla adliyeye çağrılan polis başmüfettişi, mahkemeden serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, dosyaya bakan özel yetkili savcının talebi doğrultusunda İzmir Adliyesine gelen polis başmüfettişi F.Ç, savcılık sorgusunun ardından ''tutuklanma istemiyle'' nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

F.Ç, ifadesinin ardından mahkemece serbest bırakıldı.

OPERASYON

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerince, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine başlatılan ve yaklaşık 1 yıl süren takibin ardından düzenlenen operasyonda 15 kişi gözaltına alınmış, zanlılarla birlikte 4 tabanca, 3 pompalı tüfek ile milyonlarca lira değerinde çek, senet ve tapu ele geçirilmişti.

Gözaltına alınan ve kentte yaptırdığı okul, kültür merkezi sayesinde hayırsever olarak tanınan, işlettiği finans merkezi BBDK tarafından kapatılan H.Ç'nin elebaşılığını yaptığı iddia edilen şebekenin özellikle Ege Bölgesi'ndeki illerde zor durumda bulunan kişilere verdikleri borçlar karşılığında yüksek faiz işlettikleri, teminat olarak değerinin çok altında arsa, ev ve iş yerlerini üzerlerine geçirdikleri ileri sürülmüştü.

Şebeke üyeleri tarafından mağdur edildiği belirlenen 100'ün üzerinde kişiyi belirleyen polisin, bu kişilerden bir bölümünün ifadelerine başvurduğu, 9 kişinin zanlılardan şikayetçi olduğu bildirilmişti.

Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 15 kişiden 4'ü savcılık, 5'i nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakılırken, H.Ç'nin de aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklanmıştı.