BIST 9.460
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,69
HABER /  GÜNCEL

Gurbetçi değil, Schön (güzel) Türkler

Yurtdışı Türkler’den Sorumlu Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, yurt dışındaki Türk vatandaşlara ilişkin, "100 yıl önce jön Türkler vardı ...

Abone ol

Yurtdışı Türkler’den Sorumlu Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, yurt dışındaki Türk vatandaşlara ilişkin, "100 yıl önce jön Türkler vardı şimdi ise sizler gibi ’Schön Türkler’ var" ifadesini kullandı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Köln’de katıldığı ve Almanya’da yaşayan binlerce insanımızın katıldığı UETD 10. Yıl kutlamalarında Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler de bir konuşma yaptı.
İşler konuşmasında “Artık gurbetçi ya da misafir işçi değilsiniz, artık bu coğrafyanın aktif vatandaşlarısınız. Aktif vatandaşlık sizlerin siyasetten, sanata, kültürden, spora, ekonomiden, akademiye kadar hayatın her alanına çok yönlü katılımdır. Bu prensip vatandaşı olduğunuz Avrupa Birliği’nde en temel değerlerindendir “dedi.
Başbakan Yardımcısı İşler, konuşmasında yurt dışındaki Türkler için yeni bir tanımlama yaparak, "Bundan 100 yıl önce Avrupa’ya giden ve Avrupa’nın dış görünüşünden etkilenen jön Türkler koca imparatorluğun batışında pay sahibi oldular. Sizler yeni Türkiye’nin doğuşunda büyük pay sahibi oldunuz. 100 yıl önce jön Türkler vardı şimdi ise sizler gibi ’Schön Türkler’ var" ifadesini kullandı.

GURBETÇİLER ARTIK " SCHÖN TÜRKLER"
Yurt dışında yaşayan Türkler için bugüne kadar birçok tabir kullanıldı. En yaygın olarak ’gurbetçi’ tabiri kullanılıyor. Özellikle Almanya’da çalışanlar için ise ’ Alamancı’ tabiri de kullanılıyor. İşler, yurt dışındaki vatandaşlarımız için ’schön Türkler’ tabirini literatüre kazandırmış oldu.
(İHA)