BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,84
ALTIN 2.408,13
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (3)

Günün önemli gelişmelerini sizler için derledik.<br/><br/>CHP’li Vekilden polise: “Hepinize bunun hesabını soracağım"<br/>Dolmabahçe’de bar...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizler için derledik.

CHP’li Vekilden polise: “Hepinize bunun hesabını soracağım"
Dolmabahçe’de barış zinciri oluşturmak isteyen eylemciler, polis engeline takıldı. Eyleme CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da destek verdi. Beşiktaş istikametine doğru insan zinciri oluşturmak isteyen eylemcileri uyaran polis, kalkanlarını kullandı. Yaşanan arbedede CHP’li Tanrıkulu da arada kaldı. Polise tepki gösteren Tanrıkulu, “Hepinize bunun hesabını soracağım” diye bağırdı.
Polisin kalkanlarla müdahalesiyle dağılan eylemciler, slogan atarak bir süre sonra dağıldı.

Savaş değil yıkım
Konya’da telefoncular çarşısı 600 polis ve 400 zabıtanın kontrolünde 5 dozer tarafından yıkıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yıkımlarda özel harekat polisi ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da hazır bekletildi.
Yıkım öncesi belediye görevlileri tarafından ilk olarak çarşının içerisindeki malzemeler toplanarak kamyonlara yüklendi. Bazı baraka sahipleri yıkıma tepki göstererek, polisin üzerine yürüdü. Yaşanan arbedenin ardından polisler, baraka sahiplerini sakinleştirdikten sonra bölgeden uzaklaştırdı. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından 92 baraka ve 50 seyyar tezgah dozerler tarafından yıkıldı. Barikatın dışında bulunan bazı vatandaşlar yıkım anını cep telefonlarıyla görüntülerken, bazıları da yıkıma tepki göstermeyi sürdürdü.

Sigara krizi kapı kırdırdı
Atatürk Havalimanı’na önceki gün gelen alkollü olduğu öğrenilen Rus yolcu, sigara krizine girince aprona açılan kapılardan birini kırmaya çalıştı. Görevliler tarafından etkisiz hale getirilen yolcunun kriz geçirdiği anlar, cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi. Çevredekilerin haber vermesi üzerine Rus yolcuyu fark eden görevliler olaya bir süre sonra müdahale ediyor.
(İHA)