BIST 9.978
DOLAR 32,40
EURO 34,82
ALTIN 2.434,93
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (3)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>“Palalı Saldırgan” serbest bırakıldı<br/>Gezi Parkı eylemleri sırasında izinsi...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


“Palalı Saldırgan” serbest bırakıldı
Gezi Parkı eylemleri sırasında izinsiz eylem yapanlara saldıran ‘Palalı Saldırgan’ Sabri Çelebi serbest bırakıldı. Bir süredir yurtdışında bulunan Sabri Çelebi İstanbul’a döndü. Dün gece saatlerinde Kazablanka’dan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na gelen Çelebi, kimlik kontrolü sırasında gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Burada işlemleri tamamlanan Çelebi, öğle saatlerinde İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Yüzüne hakkında çıkarılan yakalama kararı okunan Çelebi’nin savunması alındı. Çelebi "yakalama kararının savunma alınabilmesi için çıkarıldığı ve herhangi bir tutuklama tedbiri bulunmadığı" gerekçesiyle serbest bırakıldı.

Esed’ten ABD’ye flaş yanıt
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, Suriye’nin, yapılacak herhangi bir saldırıya karşı kendilerini savunacaklarını açıkladı.
ABD ve müttefiklerinin, ülkede kimyasal silah kullanıldığı gerekçesiyle saldırıya hazırlandığı sırada Esed’ten de bir açıklama geldi. Suriye devlet televizyonunda yayınlanan habere göre Esed, Yemenli siyasi heyetin ziyareti sırasında konuştu. Esed, "Suriye, yapılacak herhangi bir saldırıya karşı kendisini savunacaktır. Suriye’ye yapılan tehditler yalnızca, ülkenin, prensiplerine ve bağımsızlığına olan bağlılığını arttırmaktadır" dedi.

Taksim Tüneli’nde ışık görüldü
Taksim Yayalaştırma Projesi kapsamında trafiği yer altına almak için yapılan çalışmalarda sona gelindi. Yerin altında inşa edilen tünellerin 15 Eylül’de açılması planlanıyor.
Taksim Yayalaştırma Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında trafiği yerin altına almak için inşa edilen tünellerde sona gelindi. 720 metre uzunluğundaki tünellerde son rötuşlar yapılırken, asfalt çalışmaları da tamamlandı. Tünellerin 15 Eylül’de araç trafiğine açılacağı öğrenildi.
Projenin tamamlanmasıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı etrafındaki araç trafiği, tamamıyla yer altına alınacak. Meydanda bulunan otobüs durakları da tünel içinde inşa edilen özel bir bölümde olacak. Projeyle Taksim, yaklaşık 100 bin metrekarelik bir meydana kavuşacak.

İncirlik Üssü’nde “Suriye” provası
Suriye’ye yönelik yapılması beklenen hava operasyonu öncesi, Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı, 8. Ana Jet Üssü’nün ardından Adana’daki İncirlik Üssü’nde de hareketli saatler yaşandı. İncirlik’ten kalkan 2 Türk F 16 uçağı, deneme uçuşu yaptı.
Irak ve Körfez savaşlarında ABD tarafından sıkça kullanılan ve Suriye’ye yönelik olası bir hava harekatında önemli harekat konumlarından biri olması beklenen İncirlik Üssü’nde sıcak saatler yaşandı. İncirlik’ten kalkan 2 Türk F 16 savaş uçağı, Adana semalarında deneme uçuşu yaptı. Uçakların uçuşlarını sorunsuz tamamladığı öğrenildi.

Sıcaktan bunalan hayvanlar böyle serinliyor
Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Bahçesi’nde bulunan hayvanların Afrika sıcaklarından etkilenmemesi için serinleten yöntemler uygulanıyor. Hayvanat bahçesindeki kaplumbağalar hortumla yıkanırken, ayılara ise yemekleri buz kalıpları içerisinde veriliyor.
Türkiye genelinde artan hava sıcaklıkları, insanlar kadar hayvanları da zor durumda bıraktı. Afrika sıcakları, 225 türden yaklaşık 3 bin hayvana ev sahipliği yapan Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Bahçesi sakinlerini de bunalttı. Hayvanat Bahçesi yetkilileri, sıcaktan bunalan hayvanları serinlemesini sağlamak için çeşitli yöntemlere başvurdu. Kavurucu sıcaklar sebebiyle hayvanat bahçesindeki su aygırları ve kaplumbağalar hortumlarla yıkanırken, ayılara ise yiyecekler buz kalıpları içerisinde verildi. Yetkiler penguenlerin suyunun da günde 3 defa değiştirildiğini ifade etti.


Soyunan kadın muhabir şaşırttı
Kanada’nın British Columbia eyaletine bağlı Kelowna şehrinde bir televizyon programı sunan kadın muhabir, belediye başkanıyla röportaj yaptığı sırada soyundu.
Kentte kadınların üstsüz dolaşmalarının yasal olup olmadığını öğrenmek isteyen muhabir, Belediye Başkanı Walter Grey’i programına davet etti. Muhabir, New York’ta bir kadının soyunmasının yasalara aykırı olduğunun ortaya çıkmasının ardından aynı yasanın yaşadığı kentte geçerli olup olmadığını sordu ve soyunmaya başladı. Mikrofonu belediye başkana verdikten sonra üstünü çıkaran kadın şaşkına çevirdi. Kendisini toparlayarak muhabirin sorusunu yanıtlayan başkan, kadınların üstsüz dolaşmasına engel teşkil eden herhangi bir yasa olmadığını söyledi.
(İHA)