BIST 10.003
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.438,76
HABER /  DÜNYA

Afrika sıcakları İstanbul’u kavurdu

Meteorolojinin sıcaklık uyarısı bugün etkisini gösterdi. Termometrenin 36 dereceyi gösterdiği İstanbul’da vatandaşlar güneşin kavurucu sıcağ...

Abone ol

Meteorolojinin sıcaklık uyarısı bugün etkisini gösterdi. Termometrenin 36 dereceyi gösterdiği İstanbul’da vatandaşlar güneşin kavurucu sıcağında zor anlar yaşadı.
Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üstüne çıktı. Termometrelerin zaman zaman 36 dereceyi gösterdiği İstanbul’da bunalan yaşlı vatandaşlar ağaç altlarında oturmayı tercih etti.
Çalışmak zorunda oldukları için denize gidemediklerini belirten yaşlı bir vatandaş , ‘’Sürekli su içmek zorunda kalıyoruz. Haberlerde sıcakların 40 derece olacağını duydum. Sıcaklar bunaltıyor. Denize gitme imkanımız yok. Buralarda çalışmak zorundayız ‘’ ifadelerini kullandı.
Artan hava sıcaklıklarından memnun olduğunu dile getiren bir başka vatandaş ise ‘’Benim için sıcak her zaman iyi. Soğuktan nefret ediyorum ben. Sıcak havalarda fırsat buldukça Emirgan sahilde denize atlarız. 45 derece olsa benim için problem değil. Yaşlı insanların bu havalarda memleketlerine gitmeleri lazım ‘’ diye konuştu.
Artan hava sıcaklıklarında uzmanlar yaşlı ve çocukların mecbur kalınmadığı takdirde dışarı çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Hava sıcaklıkların birkaç gün daha mevsim normallerinin üstünde seyredeceği öğrenildi.
(İHA)