BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.406,79
HABER /  DÜNYA

Sıcaktan bunalan hayvanlar böyle serinliyor

Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Bahçesi’nde bulunan hayvanlar aşırı sıcaklarda çeşitli yöntemlerle serinletiliyor. Hayvanat b...

Abone ol

Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Bahçesi’nde bulunan hayvanlar aşırı sıcaklarda çeşitli yöntemlerle serinletiliyor. Hayvanat bahçesindeki kaplumbağalar hortumla yıkanırken, ayılara ise yemekleri buz kalıpları içerisinde veriliyor.
Türkiye genelinde artan hava sıcaklıkları, insanlar kadar hayvanları da zor durumda bıraktı. Afrika sıcakları, 225 türden yaklaşık 3 bin hayvana ev sahipliği yapan Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Bahçesi sakinlerini de bunalttı. Hayvanat Bahçesi yetkilileri, sıcaktan bunalan hayvanları serinlemesini sağlamak için çeşitli yöntemlere başvurdu. Kavurucu sıcaklar sebebiyle hayvanat bahçesindeki su aygırları ve kaplumbağalar hortumlarla yıkanırken, ayılara ise yiyecekler buz kalıpları içerisinde verildi. Yetkiler penguenlerin suyunun da günde 3 defa değiştirildiğini ifade etti.
Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Bahçesi’nde çalışan Vetiren hekim Elçin Göktaş, sıcak havalarda yaptıkları çalışmaları anlatarak “Sıcak havalardan insanlar kadar hayvanlar da etkileniyorlar. Sıcak havanın olumsuz etkilerini azaltmak için çalışmalar yapıyoruz. Bazı hayvanların yemlerini buzlu kalıplar şeklinde veriyoruz. Buzlu sebze buzlu balık gibi. Bazı hayvanları sık sık yıkıyoruz. Bazı hayvanların sularını sık sık değiştiriyoruz. Havuzlarına buz kalıpları atarak serinletiyoruz” dedi.
(İHA)