BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Gaziantepli vatandaşların savaş tedirginliği

Suriye’de muhtemel savaş üzerine Gaziantepli vatandaşlar, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedirginlik yaşadıklarını söyledi.<br/>Gazete v...

Abone ol

Suriye’de muhtemel savaş üzerine Gaziantepli vatandaşlar, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedirginlik yaşadıklarını söyledi.
Gazete ve televizyonlardan takip ettikleri kadarıyla Suriye’ye ABD’nin saldıracağı haberleri nedeniyle tedirginlik yaşayan esnaf ve vatandaşlar, Suriye’de yaşayan halkın bir an önce topraklarında rahat yaşamaları için dualar ettiğini belirtti.
Suriye’de Esad’ın kimyasal silah kullanmasına da tepki gösteren vatandaşlar, Gaziantepliler olarak tedirginlik yaşadıklarını, Gaziantep’te birçok Suriyelinin olması nedeniyle Gaziantep içinde olumsuz durumların yaşanabilmesinden kuşku duyduklarını ifade etti.
Vatandaş Mehmet Öztürk, Suriye ile ABD arasında savaş çıkması üzerine tedbirli olunması gerektiğini söyleyerek, “Suriye’de savaş çıkmasını istemeyiz ama Müslüman kardeşlerimiz ölüyor. Biz de tedirgin yaşıyoruz kimyasal silah kullanılıyor. Bize de kimyasal silah atılabilir. Her ihtimale karşı tedbirli olmamız lazım. Suriye’ye en yakın il Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa olduğu için bizlerin daha çok tedbir alması gerekiyor” dedi.
Savaşın ister istemez Gaziantep’e etkisi olacağını belirten Bekir Şahap Açıkbaş ise, “Suriyeli vatandaşlar zaten Gaziantep’te çok var. İster istemez bize içten de dıştan da zararı olacak. En yakınında biz olduğumuz için bize etkisi olacak diye düşünüyorum. Suriyeliler Gaziantep içinde olduğu için bizler tedirginiz” diye konuştu.
Mustafa Delen de, savaş çıkması halinde kimyasal silah kullanıldığında Gaziantep’in etkileneceğini ifade ederek, “Suriye halkına çok üzülüyoruz. İnsanlık adına vahşet yaşanıyor. Olaylar bu boyuta keşke gelmeseydi. Her gün masum insanlar katlediliyor. Dünya bu katliama sessiz kalıyor. Bu sorunların bir an önce çözülmesini istiyoruz. Savaş çıkarsa komşu ülkelerin etkileneceğini düşünüyorum. Kimyasal silah kullanılırsa bu bize de sıçrar umarım kullanmazlar. Zaten bunu ileriki günlerde göreceğiz” şeklinde konuştu.
Fatma Suiçer ise barış istediğini belirterek, “Suriye’de savaş çıkmasını istemiyorum. Ben barış istiyorum. Suriyeliler içimizde her an ne olacağını bilmiyoruz” dedi.
Kimyasal silah kullandığı için Esad’a bir karşılığının verilmesi gerektiğini belirten vatandaş Nurettin Şimşek de, “Savaş olmasını istemiyoruz. Belli bir gerekçe varsa halk da bunu onaylıyorsa, -zaten Esad son olarak kendi halkına kimyasal silah kullanmıştı- Esad’a bunun bir karşılığı verilmelidir. Sınırınızda bir olay sonuçta Suriye’yi vurmaya gelecekler açıkçası sabıkası temiz ülkeler değil. Amerika, İngiltere bunların belli bir niyeti olabilir. Mısır’da ve Suriye’de olan olaylar için dua ediyoruz” ifadelerini kullandı.
(İHA)