BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (3)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/> <br/><br/>Gül: "Böyle bir hassasiyeti gördüm"<br/><br/>Ankara - Cumhurbaşkanı Ab...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.



Gül: "Böyle bir hassasiyeti gördüm"

Ankara - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 3. köprünün ismiyle alakalı tartışmalara değindi. Gül, “Böyle bir hassasiyeti gördüm bende. Şöyle yapılabilir. Önemli bir devlet projesine Hacı Bektaş, Sultan Abdal ismi verilebilir. Tarihte de doğrusu söylenen şeyleri tartışmalı. Yaşadığımız gün bile tartışmalı iken geçmişi konuşurken çok tartışmalı şeyler vardır. Mademki böyle bir hassasiyet var. O zaman belki önemli bir projeye isim verilebilir. Bu şekilde biz kaynaşmayı sağlamamız gerekir” dedi.



Demirören ateş püskürdü

Ankara - Mali Genel Kurul’da konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun açıklamalarına sert cevap verdi. Demirören, “Federasyon şov işi değildir. Federasyon burada adam konuşturmak değildir. Futbolun baştan aşağıya temizlenmesi lazım. Temizlenmesi gerekenler zaten gittiler. Önce onlar temizlenecekler. Bu kadar basit değil bu işler. Benim ve arkadaşlarımın veremeyeceği hiçbir hesap yoktur. Biz federasyon olarak UEFA’dan Türkiye’ye gelecek bir şey var mı diye sorarız. Türkiye’ye gelen ceza var mı diye sorarız” dedi.



Kılıçdaroğlu’ndan "Gezi" eleştirileri

Ankara - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye’de baskıcı bir yönetim anlayışı olduğunu ama CHP olduğu sürece kimsenin demokrasinin önünde engel olamayacağını söyledi.



İstanbul Adliyesi’nde "Duran Avukatlar" eylemi

İstanbul - Taksim Gezi Parkı için yapılan "Duran Adam" eylemelerine avukatlardan da destek geldi. İstanbul Adliyesi’nde eylem yapan "Duran Avukatlar", ilginç görüntüler oluşturdu.



Binlerce insan sokağa döküldü


Rio - Güney Amerika ülkesi Brezilya’da artan toplu taşıma maliyetleri ve 2014 Dünya Kupası için yapılan harcamalar, protesto edildi. Sokağa dökülen binlerce insan, hükümet aleyhinde gösterilerde bulundu.



Camiye bombalı saldırı: 7 ölü

Bağdat - Irak’ın başkenti Bağdat’ta Şiilerin yoğun olduğu bölgedeki bir camiye bombalı saldırı düzenlendi. Olayda 7 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi de yaralandı.

(İHA)