BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Gül, tebrikleri kabul etti<br/>Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyetin 90. ku...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Gül, tebrikleri kabul etti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyetin 90. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde tebrikleri kabul etti.


Erdoğan Kılıçdaroğlu’nu “es” geçti
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında Çankaya Köşkü’ndeki protokol sırasına soğuk rüzgarlar esti. Erdoğan’ın geldiğini gören CHP lideri kafasını başka yöne çevirirken, Başbakan Erdoğan ise Kılıçdaroğlu’yla tokalaşmadı.


İran ve Kuzey Kore’ye seslendi
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Kuzey Kore ve İran’ın, uluslar arası nükleer silahsızlanma ilkelerine riayet etmesini istedi.


Başkent’te, market basan silahlı şahıs terör estirdi.
İddiaya göre, kendini polis olarak tanıtan silahlı kişi, girdiği markette olay çıkardı. Marketin işletmecisi ve oğluna silah çeken şahıs, bir müşteriyi de darp etti. Ortalığı dağıtan şahıs, bir süre sonra marketten ayrıldı. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri zanlıyı evinde gözaltına aldı. Saldırganın baskını ne amaçla yaptığı bilinmezken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Devlet dalgalar üzerinde dünya rekoru kırdı
Dev dalgalarla adeta dans eden Brezilyalı sörfçü Carlos Burle, dünya rekoru kırdı.


Cumhuriyetle aynı yaşta
3 Şubat 1923’te dünyaya gelen emekli öğretmen Melihat Başeğmez, hatıralarını topladığı fotoğraf albümüyle yad ediyor. Cumhuriyetle yaşıt olan Başeğmez, Cumhuriyet Bayramının ilk yıllarda daha büyük coşkuyla kutlandığını söylüyor.
(İHA)