BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'nin en sıcak grup toplantısı

Hac dönüşü kapanan AK Partili vekillerin meclise gelecek olması, CHP'nin ilk gündem maddesi oldu.

Abone ol

Basına kapalı toplantıda, AK Parti'li milletvekillerinin başörtüsü ile Meclis'e gelmesi halinde CHP'nin takınacağı tavır ele alınacak.

CHP başörtülü vekillere karşı ne yapacak? Dün bazı milletvekillerinin sert açıklamaları dikkat çekmişti. Ancak parti yönetimini kesin kararı henüz açıklanmadı. Yol haritasını belirlemek için CHP TBMM Grubu yarın, basına kapalı olarak toplanacak.

CHP'Lİ VEKİLLER TALEP ETTİ

AK Parti'li milletvekillerinin, başörtüsü ile Meclis çalışmalarına katılacaklarını açıklamalarının ardından CHP milletvekilleri de bu konuda stratejilerinin belirlenmesi için grup toplantısı yapılmasını talep etti.

TAVIR BELİRLENECEK

Bunun üzerine CHP Grubu, yarın saat 11.00' de toplanacak. Toplantıda milletvekilleri önerilerini sunacak ve partinin takınacağı tavır belirlenecek.

CHP'Lİ KOÇ: DEVLETİN EGEMENLİĞİNİ KULLANANLAR ÖZGÜR OLMAMALI

Konuyla ilgili konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, herkesin her noktada özgür oldğunu ancak devletin egemenliğini kullananların özgür olmaması gerektiğini savundu.

Partisinin düzenlediği bir konferansa katılmak için Manisa'nın Turgutlu ilçesine gelen Koç, CHP Turgutlu İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katıldı.

Koç, gazetecilerin "AK Partili 3 kadın milletvekilinin Meclis'e başörtüsü ile gelmek istemesine" yönelik sorusunu şöyle yanıtladı:

"Devlet kılık kıyafet zaptiyesi değildir. Devlet kimsenin ne giyeceğine, ne içeceğine, kaç çocuk yapacağına karışmaz. Herkes kişisel hak ve özgürlüklerini her alanda olduğu gibi din ve inanç özgürlüğünde de kullanmak hakkına sahiptir. Bunda hiç şüphe yok. Hiç kimsede de bir itiraz yok. Fakat demokratik ve laik bir sistemde devletin egemenliğini kullananlar, kimler bunlar, yasama, yürütme, yargı, eğitim, güvenlik, burada hizmet sunanlar, devlet adına hizmet sunanlar inanç ve etnik köken konusunda kör olmak zorundalar, tarafsız olmak zorundalar. Bunu bir inanç tartışması yaratılması yanlıştır. Demokratik, laik sistemlerin özüdür.

Bu, basit çıkarlar için siyasete malzeme yapılırsa Türkiye demokrasisi ve siyaseti zarar görür.  Ancak bu siyasi iktidarın temcit pilavı gibi kullandığı malzemelerden biri. Herkes her noktada özgürdür. Ancak devletin egemenliğini kullananlar özgür olmamalıdır, bunu kullanmaları yanlıştır. İktidara hiçbir fayda getirmez. Bu bir sömürüdür. İnanç sömürüsüdür. Hiç kimseye fayda getirmez."