BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,84
ALTIN 2.409,91
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri 2

Günün önemli gelişmelerini sizler için derledik.<br/><br/>Gül: "Somut adımlar atma vakti geldi"<br/><br/>Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cuma ...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizler için derledik.

Gül: "Somut adımlar atma vakti geldi"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cuma namazını Sarıyer Orman Bölge Müdürlüğü içerisinde bulunan camide kıldı. Cami çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gül, Suriye’deki katliamla ilgili önemli açılamalarda bulundu.
Suriye’de insanların kimyasal silahlarla vahşice katledilmesinin büyük bir suç olduğunu söyleyen Gül, bu manzara karşısında üzüntü duymayanın insan olamayacağını dile getirdi. BM’nin Suriye raporunu tüm dünyayla paylaşması gerektiğini belirten Gül, Suriye’de yaşanlar için artık söylenecek sözün kalmadığını ifade etti. (Artık söz değil somut adım atma zamanıdır. Bunun için BM Güvenlik Konseyi’nde diplomatik manevra ve ayak oyunlarıyla bu işleri geçiştirmenin maliyeti de büyük olacaktır ve bütün insanlık vicdanında BM sistemini çökertecektir. Somut adımlar atma zamanı gelmiştir. Bir kez daha bu acıyı derinden kalbimizde duyuyoruz. Acıların tekrarlanmaması için uluslararası camianın hep beraber gerekin yapması şarttır)


Obama’dan "kritik" açıklama

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye rejiminin yaptığı katliamlar ve Mısır’daki kanlı darbe konusunda kritik kararlar almak üzere olduklarını belirtti.
CNN kanalına konuşan Obama, Suriye muhalefetinin “Esad rejiminin kimyasal saldırılarında bin 300’den fazla sivili öldürdüğü” iddialarına ilişkin bilgi toplamaya devam ettiklerini söyledi. Obama, kimyasal silah saldırısının “vahim” bir olay olduğunu ve gelişmelerden büyük kaygı duyduklarını ifade etti. Washington’ın Birleşmiş Milletler’in (BM) daha somut adımlar atması için çaba sarfettiğini belirten ABD Başkanı, Suriye rejimini, iddia edilen saldırının gerçekleştiği bölgenin araştırılmasına izin vermeye çağırdı.

Erdoğan’dan namaz çıkışı Rabia selamı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını kılmak için evinin yakınındaki Aksa Camii’ni seçti. İslam dünyasındaki katliamların anlatıldığı hutbeyi dinleyen Erdoğan, namaz kıldıktan sonra cami önündeki çocuklara oyuncak dağıttı. Erdoğan daha sonra aracının yakınına gelen bazı vatandaşlarla ayak üstü sohbet etti.
Başbakan Erdoğan, camiden ayrılacağı sırada kendisini destekleyecek şekilde bağıran bazı vatandaşlara Mısır’daki Rabia Meydanı’nın sembolü olan ’Rabia Selamı’ ile selamladı. Erdoğan daha sonra Aksa Camii’nden ayrılarak Resmi Konut’a geçti


Kütahya’da zincirleme trafik kazası: 20 yaralı

Kütahya-Eskişehir karayolunda ilginç bir zincirleme trafik kazası meydana geldi. Sabah saatlerinde seyir halinde bulunan bir otobüsün kayarak yoldan çıkması sonrasında başlayan trafik kazasına 4 araç karıştı. Kayarak yoldan çıkan otobüse çarpmamak için direksiyonu kıran bir başka otobüs şoförü de hakimiyeti kaybedince yolcularla birlikte yolun kenarına savruldu. Olay sonrası hızla gelen bir minibüs ise kaza yapan ikinci otobüse arkadan çarparken ardından gelen bir kamyonet de minibüse çarptı. Meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 20 kişi yaralandı.


6 yaşındaki çocuğu pompalı tüfekle vurdular

Başkentte 6 yaşındaki bir çocuk pompalı tüfek ile vurularak hayatını kaybetti.
Yenimahalle İlçesinde bulunan bir gecekonduda meydana gelen olayda bir şahıs, pompalı tüfeğini temizlerken tüfeğin ateş alması sonucu 6 yaşındaki yeğenini vurdu. Küçük çocuk olay yerinde hayatını kaybederken ailesi sinir krizleri geçirdi. Olayı gerçekleştiren zanlının ise kaçtığı belirtildi.


Hürrem’den hamilelik pozları

’Tükenmişlik Sendromu’ teşhisiyle Berlin’de tedavi gören oyuncu Meryem Uzerli, Türkiye’den ayrıldıktan sonra ilk kez fotoğraflarını paylaştı.
Mayıs ayında Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Hürrem Sultan rolünü bırakan oyuncu, bu süreçten itibaren hayranları ile sık sık mesajlaşmasına rağmen kendisini hiç göstermemişti. 3 aylık hamile olduğu belirtilen Uzerli, Urban Ruths’a verdiği pozları fotoğrafları kişisel facebook sayfasında yayınladı.
Saçlarını kısacık kestiren ve koyu renge boyatan Meryem Uzerli’nin yeni imajı beğeni topladı.


Obruk ağaçları böyle yuttu

ABD’nin Louisiana eyaletinde, bir gölette meydana gelen obruk yaklaşık 12 metre uzunluğundaki ağaçları yuttu.
Assumption Parish bölgesinde obruğun yuttuğu ağaçlar 1 dakikadan az bir sürede su içinde kayboldu.
Yetkililer, obruğun geçtiğimiz sene su yüzeyine çıkan kabarcıklarla fark edildiğini belirterek, şu an 21 futbol sahası büyüklüğüne eriştiğini ve büyümeye devam ettiğini söyledi.
(İHA)