BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.423,09
HABER /  DÜNYA

Hakim adayı genç kız, otel odasında ölü bulundu

Fethiye’de otel odasında ölü bulunan hakim adayı genç kızın babası, HSYK ve Adalet Akademisi’ni suçlayarak kızının baskılar yüzünden intihar...

Abone ol

Fethiye’de otel odasında ölü bulunan hakim adayı genç kızın babası, HSYK ve Adalet Akademisi’ni suçlayarak kızının baskılar yüzünden intihar etmek zorunda kaldığını ileri sürdü.
Edinilen bilgiye göre 26 yaşındaki Didem Yaylalı, tatil için gittiği Fethiye’deki otel odasında ölü bulundu. İntihar ettiği ihtimali üzerinde durulan ve ölümü şüpheli bulunan hakim adayı genç kızın cesedi, otopsinin ardından memleketi Bursa’ya gönderildi. Hürriyet Merkez Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı öncesi genç kızın tabutu giyemediği gelinliği ve cübbesi ile örtüldü.
Anne Şamile Yaylalı ve kız kardeşi Dilek Gonca, cenaze töreninde gözyaşlarını tutamadı. Acılı anneyi yakınları teselli etti. Astsubay baba Yaşar Yaylalı ise, kızının fotoğrafını göstererek, "O bir pırlantaydı. HSYK ve Adalet Akademisi başkanı bu çocuğun katilidir. İki hafta önce çocuğumu yanına çağırıp, ‘Gelsin, elimi öpsün, affedeyim’ diyen Adalet Akademisi Başkanı bu kızın katilidir. Çıksın açıklama yapsın. Hepsini biliyorsunuz, yazın. Her şeyi kişiselleştirdiler. 26 yaşındaki çocukla oynadılar. Çocuğu Adalet Bakanlığında çaycı gibi 1.5 yıl kullandılar. Evet intihar etti. Onu intihara sürükleyenler ise Adalet Bakanı, HSYK, Adalet Akademisi ve müsteşardır. Ben size bununla ilgili her bilgiyi vereceğim” ifadelerini kullandı.
Genç kız, Hürriyet Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Mutlular Mezarlığında toprağa verildi.