BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/><br/>Yıl sonu enflasyon tahmini 6.2<br/>Ankara - Merkez Bankası Başkanı Erdem ...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.



Yıl sonu enflasyon tahmini 6.2
Ankara - Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, yıl sonu enflasyon tahminin yüzde 6.2 olduğunu açıkladı.

5 ilde Gezi operasyonları
Ankara - Ankara merkezli İzmir, Samsun, Mersin ve Tunceli’de Gezi operasyonları düzenlendi. Eylemler sırasında saldırıları organize ettiği tespit edilen terör örgütü MLKP’ye yönelik yapılan baskınlarda 9 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’un göbeğinde ağaçta asılı ceset
Şişli’de, yol kenarında ağaca asılı bir erkek cesedi bulundu. Cesedin üzerinden kimlik çıkmazken, olayın intihar olduğunu düşünen polis, cinayet olma de ihtimalini araştırıyor.


Deprem paniği kamerada
Çanakkale - Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki deprem anı, bir marketin güvenlik kamerasına yansıdı. Sarsıntının başlamasıyla paketlerin bulunduğunu rafın sallandığını fark eden market çalışanı, bir süre sonra kendisini dışarı attı.

Kerry barış müzakerelerini iftarda başlattı
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bakanlıkta verilen iftar yemeğinde İsrail Adalet Bakanı Tzipi Livni ve Filistinli başmüzakereci Saib Erekat’ı ağırladı. Bu buluşma, yaklaşık üç yıl aradan sonra tarafların bir araya geldiği ilk doğrudan müzakere olma özelliği taşıyor. Bugün de devam edilecek görüşmelerin ardından, müzakere sürecinin yol planı konusunda bir açıklama yapılması bekleniyor.


İstanbul’da feci kaza
Beşiktaş’ta, belediye otobüsünden inen genç bir kadın, yolun karşısına geçmek istediği sırada şoförün manevra yapması sonucu otobüs ile ağaç arasında sıkıştı. Kafası ezilen genç kadın hayatını kaybederken, feci kaza güvenlik kamerasına yansıdı.

Ashton, geçici Mısır Cumhurbaşkanı Mansur’la görüştü

Kahire - AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, 2 günlük Mısır gezisi kapsamında Mısır’ın geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur ve Mısır Dışişleri Bakanı Nabil Fehmi ile görüştü.
Mısır’daki karışıklıkların sona ermesi konusunda çağrıda bulunan Ashton, Müslüman Kardeşler’in de dahil olduğu tüm siyasi partilerle görüşülerek anayasal düzenin yeniden sağlanması gerektiğini ifade etti.

Virajı alamayınca kasası köprüden düştü
Çin’de virajı alamayan kamyonun kasası köprüden aşağıya düştü. Sürücü kazayı hafif sıyrıklarla atlatırken, araçtan fırlayarak yaralanan eşi ise hastaneye kaldırıldı.
(İHA)