BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/>BAŞBAKAN ERDOĞAN KIZILCAHAMAM KAMPINDA KONUŞTU<br/>ANKARA - AK Parti’nin Kızılcaham...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.

BAŞBAKAN ERDOĞAN KIZILCAHAMAM KAMPINDA KONUŞTU
ANKARA - AK Parti’nin Kızılcahamam toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, MHP’yi eleştirdi. Erdoğan, Devlet Bahçeli’ye soruyorum; hükümet ortağı olduğunuz dönemde İmralı ile görüşmeler yapıldı, bu ihanet midir? Başbakan yardımcılığınız döneminde İmralı’yla müzakereler yapıldı, bu bölücülük müdür?” dedi.
Erdoğan, ellerinde, akil insanlara yönelik protestolarda İşçi partililer ile Mhp il başkanlarının bir arada olduğunu gösteren fotoğraflar olduğunu söyledi.
Başbakan, 1 Mayıs’ta İstanbul’da yaşanan olaylara da değindi. Erdoğan, “Ellerinde demir olan, molotof olan çocuklar ‘çiçek çocukları’ ama polis ‘faşist’. Sonra ‘Başbakan bağırıp çağırıyor’. Tabii ki bağıracağım. Sen kalkar da her tarafı yakıp yıkan, elinde sapanlarla emniyet güçlerime karşı bu tür terörist eylem gerçekleştirenleri savunursan, bundan yaralanan bir insan olarak evet ben bağırım” diye konuştu.
Erdoğan, “Belki yarın Taksim de miting alanı olmayacak. Yasak olmasına rağmen ben burada miting yaparım diyemezsin. Sana neresi gösterilirse orada miting yapmak zorundasın. Burası hukuk devleti” dedi.
Başbakan Erdoğan, olaylarla ilgili CHP’nin tavrını da eleştirdi. Erdoğan, “CHP’nin gazı biber gazında daha tehlikeli. Polisin gazı göz yaşartır ama CHP’nin gazı zehirler” ifadelerini kullandı.

BOĞAZ’DA KORKUTAN KAZA
İSTANBUL - İstanbul Boğazı’nda şehir hatları vapuru ile bir tekne çarpıştı. Kazada 3 kişi hafif yaralandı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN SERT AÇIKLAMA
ANKARA - CHP Parti Meclisi toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Mayıs’ta İstanbul’da yaşanan olaylarla ilgili hükümeti eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “İnsanlar bir araya gelmesi diye her şeyi vapuru, metroyu durduruyorsunuz. Bu ancak korkakların yaptığı bir işlemdir Korkan her zaman kendi sonunu getirmiştir” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a da “diktatör” dedi. CHP lideri, “Diktatörü tanımlayalım. Sadece kendi düşüncesinin doğru olduğuna inanandır. Erdoğan silüeti geliyor hemen aklıma” açıklamasını yaptı.
(İHA)