BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.444,37
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (1)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/>Mısır’da kanlı müdahale<br/>Mısır güne kanlı müdahaleyle uyandı. Mısır güvenlik güç...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.

Mısır’da kanlı müdahale
Mısır güne kanlı müdahaleyle uyandı. Mısır güvenlik güçleri, başkent Kahire’nin Rabiatul Adeviyye ve Nahda Meydanları’nda darbe karşıtı göstericilere yönelik müdahalede bulundu. Rastgele açılan ateş sonucu 50 kişinin öldüğü yüzlerce kişinin de yaralandığı öğrenildi. Yaralılara ilk müdahale yine bölgedeki göstericiler tarafından yapılırken, meydanlardan dumanlar yükseliyor. Darbe karşıtlarının çadırları sökülürken bazı kişilerin de gözaltına alındığı ifade edildi.


İstanbul’da aile dehşeti: 4 ölü
Kağıthane’de, 4 kişinin silahla vurularak öldürüldüğü öne sürüldü.
İddiaya göre, saat 04.00 sıralarında silah sesleri duyan komşuları, Agah Demir’in evine girdi. 4 kişinin kanlar içerisinde yattığını gören vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, 3 kişinin öldüğünü bir kişinin de yaralandığını belirledi. Hastaneye yaralı olarak kaldırılan 3 aylık hamile kadın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın aydınlatılması için soruşturma başlatıldı.


Okula kayıt yaşında yönetmelik değişikliği
Yeni eğitim öğretim yılının açılmasına az bir süre kala Milli Eğitim Bakanlığı okula kayıt yaşı konusunda yönetmelik değişikliğine gitti. “Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, okula kayıt konusunda 66, 67 ve 68 aylık çocuklar eğer velisi isterse kayıtları 1 yıl ertelenebilecek.
Değişikliğe göre, 69, 70 ve 71 aylık olanlar çocuklar ise, ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını belgeleyen sağlık raporuyla okul öncesi eğitime yönlendirebilir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir.
(İHA)