BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.468,10
HABER /  DÜNYA

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ (1)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>BAŞBAKAN ERDOĞAN: "SURİYE ÜZERİNDE UÇUŞ YASAĞINI DESTEKLERİZ" <br/> <br/>İST...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


BAŞBAKAN ERDOĞAN: "SURİYE ÜZERİNDE UÇUŞ YASAĞINI DESTEKLERİZ"

İSTANBUL - Başbakan Erdoğan, Suriye üzerinde uçuş yasağının destekleneceğini açıkladı.
Erdoğan, Suriye rejiminin kimyasal silah kullandığının ortada olduğunu belirterek, 200 civarında füze kullanıldığını, bunun fazlası olduğu azı olmadığını ifade etti.
Kapıların zulme karşı asla kapanmayacağını söyleyen Erdoğan, bunun dışında 2 milyonun üzerinde mülteci olduğunu, insanların ölümle baş başa tam bir korku atmosferi içinde olduğunu belirtti.
3 gün önce yaşanan Banyas katliamına değinen Başbakan, “250 kişiyle bin kişi arasında insanın öldüğü söyleniyor. Annelerin çocuklarıyla yan yana öldürüldüğünü gördük. Çok acımasızca bir dikta rejimi orada yürüyor” dedi.
Konuşmasında PKK’nın çekilme sürecine de değinen Erdoğan, “Bizim tek temennimiz silahsız olarak terk etmeleridir. Şu anda edindiğimiz istihbarı bilgiler terk ettikleri istikametindedir. Ülkemizin 30 yıldır beklediği bir huzur ortamı söz konusu” ifadelerini kullandı.


ARINÇ: "CEHENNEMİN DİBİNE GİTSİNLER"

İSTANBUL - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, PKK’nın çekilme süreci ile ilgili konuştu.

Niye gidiyorsunuz daha karpuz kesecektik’ deme imkanımız mı var? Cehennemin dibine gitsinler gidiyorlarsa. Bundan bizim sevinmemiz gerekmez mi dedi.
Arınç, örgütün silahlı eyleme yeniden başlaması ihtimalini de değerlendirdi.



BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN AKİL ADAMLARLA BİR ARAYA GELDİ
İSTANBUL - Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde akil adamlarla bir araya geldi. Geç saatlere kadar süren görüşmeye ilişkin bir açıklama yapılmadı.


KÜÇÜK ÖMER, ÇAMAŞIR MAKİNESİNDE CAN VERDİ

İSTANBUL - Gaziosmanpaşa’da, 4 yaşındaki bir çocuk, ağabeyi ile saklambaç oynarken çamaşır makinesinin içerisine girdi. Ağabeyi, makineyi oyun olsun diye kardeşinin üzerine kapatarak çalıştırdı. Hastaneye kaldırılan çocuk, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
(İHA)