BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.395,76
HABER /  SEÇİM

Günün Abdullah Gül kulisi! Son kararını verdi!

Radikal yazarı Murat Yetkin, Abdullah Gül'ün Çin'e yapacağı gezi öncesi yapılan son dakika değişikliğini paylaştığı yazısında çarpıcı bir iddiada bulundu...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken Abdullah Gül'ün yol haritası üzerine spekülasyonlar da tam gaz devam ediyor. Radikal si yazarı Murat Yetkin'in köşesine taşıdığı kulise göre Gül, Başbakan Erdoğan'ın Afyon'da yaptığı çıkış sonrası susma kararı aldı.

ABDULLAH GÜL'ÜN SON KARARI: SUSMAK!

Murat Yetkin, Gül'ün Çin'e yapacağı gezideki program değişikliği ve Bosna Hersek lideriyle yaptığı basın toplantısındaki tutumuna dikkat çektiği yazısında "Gül, artık söyleyeceğini söylediğini var sayıyor ve bundan sonra olacakların sorumluluğuyla birlikte meydanı tamamen Erdoğan’ın kararına bırakmak üzere susma hakkını kullanıyor." dedi.

İşte Yetkin'in yazısındaki ilgili bölüm:

GÜL, ÇİN GEZİSİNE NEDEN KÖŞE YAZARI DAVET ETMEDİ?

Gül, 15-21 Mayıs tarihlerinde Çin’e yapacağı ziyarette uçağına köşe yazarı davet etmeme kararı aldı.

Oysa Cumhurbaşkanı, görev süresinin bu son dış seyahatine çok önem veriyordu, hâlâ da veriyor ya. Daha haftalar öncesinden ekibi bu son geziye davet edilecek işadamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle birlikte kıdemli gazetecilerin listesini de hazırlamaya başlamıştı; bazılarına o tarihleri bu ihtimalle boş bırakmaları tavsiye edilmişti. 

ERDOĞAN TARAFINDAN BOŞA ÇIKARILMA ENDİŞESİ Mİ?

Gül’ün, cumhurbaşkanlığı adaylarının kesinleşeceği tahminlerinin yapıldığı bir sırada çıkılacak Çin seyahatinde iç siyasete dair önemli sözler söylemesi bekleniyordu.

Danıştay hadisesinin hemen ardından Gül’ün uçağa köşe yazarı davet etmeme kararı duyurulmaya başlandı.

Gül, belki de bu konudaki sorulara, ertesi gün Erdoğan tarafından başka cevaplar verileceği bir durumda kalmak istememişti. 

BASIN TOLANTISINDA SORU ALMADI

Dün Gül’ün halka açık iki programı vardı.

Kayseri’de Türk Hava Kuvvetleri’ne, Türkiye’nin de ortak üreticisi olduğu NATO’nun yeni nesil A-400 ‘Atlas’ nakliye uçağı teslim töreni vardı. Ne bu konuya değindi ne soru aldı. Öğleden sonra Ankara’da Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Bekir İzzetbegoviç ile ortak basın toplantısında da soru almadı.

Belli ki Gül, Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı kararını açıklayana kadar siyasi konularda susma hakkını kullanmaya karar vermişti.