BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Güngören Belediyesi'nin Van ayıbı!

Güngören Belediyesi'nin Van Ayıbı' haberine Güngören Belediyesi tarafından yapılan açıklama bir başka komediyi beraberinde getirdi.

Abone ol

Van'da yaşanan felaketten sonra, elbise, soba ve benzeri yardımlar için kampanya başlatan Güngören Belediyesi'nin eski kullanılmış malzemeleri konvoya almaması ve sıfır şartı getirmesine tepkiler çığ gibi büyüyor.

Türkiye'nin bir çok ilinde adeta yardım yağdırıldı. Hükümet dahil herkes seferber oldu. Dünya ülkeleri yardım için çağrı üzerine çağrı yaptı. Birbirine rakip olan medya kurumları ortak yayın yaparak yardımlar topladı. Istanbul'da çok sayıda belediye adeta seferber oldu.

BELEDİYEDEN SKANDAL UYGULAMA

Ancak Güngören Belediyesi adeta skandal bir uygulama başlattı. ekran-resmi-2011-11-01,-2.33.51-pm.pngVatandaşlar, deprem bölgesine yardım için ikinci el eşya veremeyeceklerini öğrenince şaşkına döndü. Asılan afiş, skandal niteliğindeydi. Bu skandalı da sonsayfa.com gündeme dün taşıdı. Binlerce okur bu olaya tepkisi mail atarak dile getirdi.

Ancak, haber ile ilgili Güngören Belediyesi tarafından yapılan yazılın açıklama başka bir skandalı beraberinde getirdi. Kamuoyu'ndan özür dilemesi gerekirken, gönderilen cevap metninde aynen şu ifadeler yer alıyor:

"İnsanların giymeye tenezzül etmediği kıyafetleri depremzedelere layık görmeleri tarafımızda kabul edilemezdir. Bu yüzden Van'a kullanılmamış sıfır eşya toplanması gerekir. İnsanların çöpe atacağı kıyafetleri deprem bölgesine göndermesi çok yanlış. üstelik hastalık bulundurması ve başkalarına bulaştırma olasılığı da çok yüksektir. bu yüzden bölgedekilerin sağlığını da göz önünde bulundurmamız gerekmektedir."

İŞTE BELEDİYE'NİN O SKANDAL AÇIKLAMASI:
Vatandaşların tepkisini dile getiren sonsayfa.com'un haberine ilişkin Güngören Belediyesi tarafından yapılan o açıklama:

"Sitenizde yayınlanan 'Güngören belediyesinin deprem ayıbı' başlıklı haberi tamamen yanlı olarak yapılmıştır. Belediyemizin deprem bölgesine başlatmış olduğu yardım kampanyasına sıfır eşya kampanyası bulunmaktadır. İkinci el eşya kabul edilmemesinin nedenleri ise aşağıdaki gibidir.

- İnsanların giymeye tenezzül etmediği kıyafetleri depremzedelere layık görmeleri tarafımızda kabul edilemezdir. Bu yüzden Van'a kullanılmamış sıfır eşya toplanması gerekir.

- İnsanların çöpe atacağı kıyafetleri deprem bölgesine göndermesi çok yanlış. üstelik hastalık bulundurması ve başkalarına bulaştırma olasılığı da çok yüksektir. bu yüzden bölgedekilerin sağlığını da göz önünde bulundurmamız gerekmektedir.

- Yardım kullanılmış eşya ile değil, sıfır hiç kullanılmamış kıyafetlerle yapılır. Tıpkı birine hediye alır gibi. Bu davranış iyilik hareketidir."

GENEL BAŞKANINI TEKZİP ETTİ

Bu ifade ile beraber, Van'a duyarlı vatandaşlar tarafından gönderilen malzemelerin hastalıklı olabileceği düşüncesini ortaya atan Belediye'ye zıt olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada tüm Türkiye'nin kenetlendiğini, üzerindeki ceketi dahi çıkarıp verdiğini vurguladı. Erdoğan yardımlarla ile ilgili şöyle konuşmuştu:

"İstanbul sokaklarında kağıt toplayarak geçimini sağlamaya çalışan ama bu vesiyleyle kazandığı parayı Van'a gönderen gönlü zengin kardeşime teşekkür ediyorum, bir günlük kazancıyla aldığı iki battaniyeyi Van'a gönderen Murat kardeşime bu çatı altından teşekkürlerimi gönderiyorum. Harçlıklarını, biriktirdiği küçük paraları Van'da ki kardeşlerine gönderen yavrularımızın gözlerinden öpüyorum. Silivri'den Van'a battaniye gönderen ve içinde 5 bin TL unutan kardeşime ve içinde bulduğu 5 bin TL'yi iade eden depremzede kardeşime de teşekkür ediyorum. İşte bu millet böyle aziz bir millettir, bu millet acının, mağduriyetin rengine, ırkına, coğrafyasına aldırış göstermeyen onurlu bir millettir.

HAMURUMUZ SEVGİYLE KARILDI

10 yıllardır bu milleti birbirinden ayırmak için yapılan her türlü nifak girişimi Allah'a şükür Van'da enkaz altında kalmıştır. Bu milletin hamuru sevgiyle, hürmetle karılmıştır. Bu millet kardeşlikle, dostlukla birbirine kenetlenmiş ve tek vücut olmuştur. Milletimizin kardeşliği bir günde değil, bir yılda değil binlerce yılda oluşmuştur. Senlik, benlik ayrı, gayrı bizim aramıza giremez, Van depreminden sonra yaşananlar bin yıllık kardeşlik hukukumuzun ne kadar sağlam olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur"