BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Güneydoğu'yu ajanlar sardı!

Güneydoğuanadolu'da her yer ajan kaynıyor! İstihbarat kaynakları bölgede bulunan 3 bin yabancıdan çoğunun, etkin ayrımcılığı kışkırtan ajanlar olduğunu tespit etti.

Abone ol GÜNEYDOĞU AJAN KAYNIYOR

İstihbarat kaynakları, bölgede bulunan 3 bin yabancıdan çoğunun, 'etnik ayrımcılığı körükleyen ajanlar' olduğunu belirledi. Provokatörler, İnterpol tarafından da aranıyor.

Güneydoğu'da 3 bin ajan var. Bölgede görev yapan istihbarat kaynakları, yabancıların çoğunun 'etnik ayrımcılığı körükleyen' ajanlar olduğunu vurguluyor. Kaynaklara göre, yabancılar arasında ajanlık suçundan dolayı İnterpol tarafından aranan kişiler dahi var. Diyarbakır emniyeti ise yabancıların İngiltere, Belçika, İsveç, Almanya, Norveç, Finlandiya, İspanya, İsviçre, Fransa gibi Avrupa ülkeleriyle Japonya, İran, Irak ve Suriye'den geldiklerini belirtiyor.

Aksiyon dergisinin haberinde, "Doğu ve Güneydoğu'ya yabancıların ilgisi tartışma konusu. Başbakan Tayyip Erdoğan, 'yabancı heyetler neden Erzurum'a değil de Diyarbakır'a gidiyor?' sorusunu ortaya atarak konuya dikkatleri çekmişti" dendi.

ETNİK AYRIMCILIK YAPIYORLAR

"Nevruz kutlamaları sırasında bölgeye yabancıların ilgisi, başbakanın sorusunun havada kaldığını gösteriyor. Kaldı ki Diyarbakır'ın DEHAP'lı belediye başkanları, Erdoğan'ın rahatsızlığının yersiz olduğunu, gelen heyetlerin kendileriyle şehircilik anlamında fikir alışverişinde bulunduğunu öne sürüyor. Bu kişiler bölgedeki en ücra köyleri dahi ziyaret ediyor. Bölgeye gelen yabancıların arasında Kürtçe konuşanlar da var. Ancak, bu kişiler bölge ziyaretleri sırasında 'yaban bitkileri ve hayvanları' konusunda araştırma yaptıklarını iddia ediyorlar.

DEHAP Batman eski İl Başkanı Mehdi Öztüzün, gelen heyetlerin iyi niyetli olmadıklarını belirterek, 'İnsan hakları kuruluşları, farklılıklarınızı öne çıkarın, kimliğinizi belli edin diye etnik ayrımcılık yapmamız için telkinde bulunuyor. DEHAP İl Başkanı iken bana böyle söyleyen yabancılar oldu. Bunlar gelip köyleri dolaşıyor; ama masum değiller. Batman'da CIA ajanları kol geziyor dedik, bunu mahalli gazetede haber yaptık. Bu duruma kimse inanmadı. ABD'li heyet Irak'taki Kürtleri destekleyin diye bana telkinlerde bulundu' diyor."