BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.412,02
HABER /  GÜNCEL

Güneydoğu dakikasında boşalır!

Hasan Cemal'e Kandil'de konuşan Karayılan'ın açıklamaları tartışılıyor. Hakan Aygün Karayılan'ın '4 yalanını' yazdı.

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın 1 numarası Murat Karayılan ile Hasan Cemal'in Kandil'de yaptığı röportaj yankı uyandırdı. Karayılan'ın beyanlarını olarak görenlerden biri de Bugün yazarı Hakan Aygün.
Aygün, teröristin açıklamalarından yola çıkarak yalanlarını köşesinde sıraladı.

(...)Yalan-1: K. Irak yönetimi ve ABD, Türkiye'ye yalan söylüyor. Hasan Cemal'in izlenimlerine göre, PKK, Kandil'in tepesinde değil, eteklerinde bile omuzlarında silah ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor.

Yalan-2: Karayılan, PKK'nın eskiden bağımsız Kürt devleti istediğini, 1993'ten bu yana "bölücü" olmadığını söylüyor. Oysa 1980'lerde bile bizatihi Apo "Amacımız temel hak ve özgürlükler, bölünme istemiyoruz" derdi. Demek ki geçmişte takiyye yapmışlar, bugün yapmadıkları ne malum?

Yalan-3: Zaten hiç insan ölsün istemezlermiş, barışçıllarmış. Ama bu "insan parçasına" sorulduğunda, son 9 şehit verdiğimiz Diyarbakır-Bingöl karayolundaki mayınlı saldırıda, 2008'deki Diyarbakır'daki dershane bombalaması da, neredeyse tüm kanlı şehir eylemleri de hep "istekleri dışında" olmuş. Yersen ye!

Yalan-4: Karayılan, "paradigma değişikliği"nden bahsedip, artık "demokratik özerk Kürdistan istediklerini de sözlerine ekliyor: "Bu özerklikten kasıt, federasyon değildir. Sınırların yeniden çizilmesi değildir. Devletin üniter yapısını da bozmayan bir çözümdür. Mahalli İdareler Kanunu değişir, yerel yönetimler güçlendirilir." Hesap belli. Madem amaca ulaşılamıyor, önce demokratik özerk Kürdistan, sonra federasyon, en son da devlet!

İDDİA EDİYORUM

Aygün'ün çarpıçı bir iddiası daha var Güneydoğu ile ilgili. Bakın onu köşesinde nasıl dile getiriyor?

(...)Bence hiçbir sakıncası yok. Bunlar böyle öttükçe, İtalya'nın zengin kuzeyinin fakir güneyinden ayrılmasını isteyen İtalyan Kuzey Ligi Partisi aklıma geliyor!

Bakış açısına göre "bölgeyi genel bütçe asalağı" ilan edip, şimdiden verip kurtulalım bile diyebilirsiniz! Böylece genel demagojinin aksine Türkiye'yi sömürülmekten kurtarırsınız!

Ahmet Türk, K.Irak'la birleşmiş Kürdistan'da mı, yoksa İstanbul'uyla Bodrum'uyla Türkiye'de mi yaşamak ister sizce?

Sorunun çözümü de işte burada, gerçeklerle yüzleşmekte!

İddia ediyorum!

G.doğu'yu Kürdistan ilan edin 24 saat süre verip, pasaporta geçeceğiz, kalan kalsın, gelen gelsin deyin. G.doğu dakikasında boşalır!