BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.404,63
HABER /  DÜNYA

Öğretmenin ölümü korku yarattı

ABD'de bir öğretmenin domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsünden ölmesi, ülkede korkuya neden oldu. Genç kadın kısa bir süre önce anne olmuştu.

Abone ol

ABD Başkanı Obama'nın geçen hafta yaptığı açıklamada gerekirse domuz gribi tehlikesi görülen okulların kapatılacağı ve karantina altına alınacağı açıklamasından sonra, bir öğretmenin virüsten hayatını kaybetmesi korku yarattı.

Virüsün ilk görüldüğü Meksika'ya sınır olan ABD'nin Teksas eyaletinde 33 yaşındaki Judy T domuz gribinden yaşamını yitirdi. Genç kadının ölümünden kısa bir süre önce dünyaya sağlıklı bir bebek getirdiği belirtildi.

Teksas Eyalet Sağlık Hizmetleri Dairesi'nden yapılan açıklamada, H1N1 virüsünden hayatını kaybeden genç öğretmenin başka kronik sağlık sorunlarının da bulunduğunu duyurdu. ABD'de domuz gribinden bu ikinci ölüm vakası oldu. Daha öncede yine Teksas eyaletinde bir bebek domuz gribi nedeniyle ölmüştü.

İKİNCİ DALGA UYARISI

Domuz gribi konusunda ikinci bir dalga uyarısı yapan Dünya Sağlık Örgütü de dünya genelinde H1N1 virüsünün görüldüğü vaka sayısının 1516'ya yükseldiğini açıkladı.

Virüs nedeniyle Meksika'da 29, ABD'de de 2 kişi şimdiye kadar yaşamını yitirdi.