BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Güney Afrika: Ampute atlet Pistorius 'sevgilisini öldürdü'

Güney Afrika polisi, ampute atlet Oscar Pistorius hakkında 'kız arkadaşını öldürdüğü' iddiasıyla cinayet soruşturması başlattı. Olayın nasıl meydana geldiği bilinmiyor.

Abone ol

2012 Londra Olimpiyatları'nda da yarışan ampute atlet Oscar Pistorius'un, kız arkadaşını ''silahla öldürdüğü'' iddiasıyla gözaltına alındı.

Polis, Pretoria kentinde meydana gelen olayın ardından yıldız sporcu hakkında cinayet soruşturması başlattı.

Olayın nasıl meydana geldiği bilinmiyor, ancak bazı haberlerde Pistorius'un sevgilisini hırsız zannedip yanlışıkla öldürmüş olabileceği de belirtiliyor.

Pistoris'un sevgisinin adı da yerel medya tarafından Reeva Steenkamp olarak duyuruldu.

Sabahyerel saatle 4 ila 5 arasında meydana gelen olayla ilgili bir açıklama yapan polis, ''30 yaşındaki kadının başından ve vücudunun üst kısmından yaralandığı ve ilk yardım ekiplerinin müdahalelerine rağmen kurtarılamadığı''nı kaydetti.

Olay yerinde bir de 9 mm çapında tabanca da bulundu. Güney Afrika dünyada suç oranlarının en yüksek olduğu ülkelerden ve çoğu kişi kendilerini koruyabilmek için evlerinde silah bulunduruyor.

Ancak gözlemciler, silah ruhsatı edinmenin kapsamlı bir inceleme sürecinden geçmeyi gerektirdiğine dikkat çekiyor.

Londra Olimpiyatları'nda engelli olduğu halde engelsiz sporcularla yarışan ilk sporcu olan Oscar Pistorius, 400 metre yarışlarında yarı finale kadar yükselmişti.

Haberin duyulmasının ardından basının yoğun sorularına hedef olan Güney Afrika Spor Federasyonu ile Olimpiyat Komitesi yetkilileri herhangi bir yorum yapmayacaklarını söylüyor.