BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.472,97
HABER /  DÜNYA

Güneş gözlüğü kullanın

Batman’da, özel bir hastanede görevli göz hastalıkları uzmanı Operatör Doktor Hişam Alotaibi, vatandaşları, güneş ışınları ile karşı karşıya...

Abone ol

Batman’da, özel bir hastanede görevli göz hastalıkları uzmanı Operatör Doktor Hişam Alotaibi, vatandaşları, güneş ışınları ile karşı karşıya kalmamaları konusunda uyardı.
Yaz aylarında en çok kuru göz sendromu ve alerji konjoktivit hastalıklarla karşı karşıya kalındığını belirten Op. Dr. Hişam Alotaibi, vatandaşların dışarı çıktıklarında mutlaka güneş gözlüğü takmaları gerektiğini söyledi. Güneşten korunmak için mutlaka doğru özelliklere sahip olan güneş gözlükleri kullanmak gerektiğini dile getiren Alotaibi, antirefla ve polerize olan gözlük camlarının tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Özellikle yaşlılar için yaz aylarında güneşten dolayı katarakt ve biterjiyum denilen hastalıkların daha sık görüldüğünü aktaran Alotaibi, "Mümkün olduğu kadar güneş gözlükleri takmaları tavsiye ediyoruz ve herhangi bir şikayetleri olduğu zaman mutlaka göz doktoruna başvurmaları gerekir" dedi.

Kızarıklıklara dikkat
Yaz mevsiminde hastaların özellikle göz kaşıntısı, göz yanması ve göz kızarıklığı ile göz içinde kum toprak varmış gibi şikayetlerin fazla olduğunu ifade eden Alotaibi, "Bu şikayetler kuru göz sendromu ve alerji konjoktiviyet hastalığının belirtileri olarak düşünüyoruz. Bu mevsimde güneş ışınlarından dolayı hastaların gözünde et parçalarının büyümesine sebep oluyor. Onun için kesinlikle ve kesinlikler güneşli ve tozlu sahalarda hastaların dışarıda olmamalarını tavsiye ediyoruz. Dışarıda olmak zorunda kaldıklarında da mutlaka güneş gözlüğü takmaları gerekir" diye konuştu.
(İHA)